dilluns, 21 d’octubre del 2013

Sobre el logotip clàssic del Club Escacs Amposta

Recentment vaig poder tornar a parlar amb el Sr. Felip Luna, un dels fundadors del Club Ajedrez Amposta i que vam entrevistar fa unes setmanes. En aquesta ocasió vaig aprofitar per preguntar-li sobre el logotip clàssic del club, una icona gràfica molt potent que fusiona la imatge del pont d'Amposta amb dues torres d'escacs.


Segons me va explicar el Sr. Felip Luna aquest segell va acompanyar el Club Ajedrez Amposta ben aviat des de la seva fundació. No recorda ben bé qui va ser-ne l'autor, però creu que va poder ser el Sr. Juan Folia (un dels fundadors del club), que era delineant a l'Ajuntament d'Amposta, i que el Sr. Joaquín Roig (també fundador i que tenia una llibreria al carrer Major) va ser el que es va encarregar de buscar una empresa que fabriqués el segell (des de la seva llibreria va fer segells per a l'Ajuntament i moltes empreses i associacions ampostines).

Anys més tard, després de l'escissió dels jugadors més joves del
Club Ajedrez Amposta per formar el Grup Escacs Amposta (tema que mereixerà una entrada en el blog més endavant), i en motiu de la fusió dels dos clubs d'escacs de la ciutat a mitjans dels vuitanta, es conservaria el logotip però es catalanitzaria el nom del segell, passant a denominar-se el club amb l'actual nom de "Club Escacs Amposta".


Recentment, en motiu del 65é aniversari de la fundació del club i la tornada a l'activitat després d'un temps sense moviment, es va reformular el logotip i se'n va adoptar un de nou, això si, sense renunciar al clàssic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada