dijous, 15 de gener del 2015

Copa Tarragona 2015, el Club Escacs Amposta es classifica per les finals

El passat diumenge 11 de gener el Club Escacs Amposta va participar en un dels torneigs per equips més destacats i importants que la Federació Catalana d’Escacs organitza a la nostra província: la Copa Tarragona.

En una gran jornada d’escacs fins a 24 equips es van reunir als Salons de l’Ajuntament de Salou per disputar aquest campionat amb el format d’escacs actius de 15 minuts amb increment de 5 seg/jugada i amb equips de 4 jugadors.

Vista general de la sala on es va disputar Copa Tarragona

El Club Escacs Amposta va presentar dos equips en les mateixes categories en les que competeix en la Lliga Catalana 2015. Ambdós equips ampostins van realitzar una excel·lent competició. El primer equip de l’Amposta va estar jugant gairebé totes rondes en les quatre primeres taules (on juguen els millors classificats) mentre que l’Amposta B va estar competint en totes les rondes contra rivals de major entitat i categoria, assolint molt bons resultats en la majoria d’ells.

L’Amposta A va assolir la 7a posició amb 16½ punts, i el més important, la classificació per a les finals de la Copa Catalana que es jugaran al mes d’abril en algun punt de la geografia de Catalunya (previsiblement a comarques gironines).


ronda 7 Amposta (#7) contra el Peó Vuit A, campió de la Copa Tarragona

L’Amposta B, amb 11½ punts, va quedar a les portes de la classificació a les finals, empatat amb els mateixos punts que el C.N. Reus Ploms. Cal tenir present que l’Amposta B debuta aquest any a la categoria de segona provincial.

ronda 4 La Selva (#21) contra l'Amposta B

El campió de la Copa Tarragona 2015 ha estat el Peó Vuit de Roquetes (Baix Ebre), que amb un bloc molt compacte i consolidat s’ha imposat per segon any consecutiu com el millor equip de la Copa Tarragona. Els sotscampió va ser el Reus Deportiu i el tercer classificat l’equip amfitrió, l’Escola d’Escacs Salou.

La classificació final, amb els corresponents campions i sotscampions de cada categoria (i la conseqüent classificació per a la final de la Copa Catalana), va ser:


Campió i Sotscampió:        Peó Vuit A i Reus Deportiu
Campions Fase B:             Sta. Coloma de Queralt (#4) i La Ràpita (#5)

Campions Fase C:              Escola Escacs Salou A (#3) i Torredembarra (#9)
Campions Fase D:              Peó Vuit B (#6) i Amposta A (#7)

Campions Fase E:              Peó Vuit C (#18) i C.N. Reus Ploms (#19)
Campions Fase F:              Tarragona D (#23)


Podeu consultar els resultats ronda a ronda i equip per equip, en el següent enllaç de Chess-Results:

Finalment, destacar els 5 punts de 6 possibles de X. Aloy, jugador sub-16, i el debut d’un altre jugador sub-12 de l’Escola d’Escacs Amposta, G. Mèlich, que en aquesta prova ha debutat amb el segon equip de l’Amposta B, jugant 4 de les 7 rondes disputades. Esperem que l’any vinent hi hagi més debuts de joves jugadors ampostins.

I aquest diumenge... comença la Lliga!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada