dilluns, 9 de març del 2015

Rondes 6 i 7 de la Lliga Catalana d'Escacs

Les dues darreres rondes van ser de màxima tensió per al Club Escacs Amposta, amb victòries ajustades, dures derrotes i victòries contundents per reafirmar-se com a líder en la classificació.

La jornada de l'1 de març va ser de desplaçaments per ambdós equips.  A primera provincial l'Amposta A va desplaçar-se a Flix, mentre que a segona provincial, grup II, l'Amposta B anava a Salou per jugar un matx decisiu contra l'Escola Escacs Salou C. Malauradament els equips van sofrir la manca de jugadors, ja que alguns companys tenien compromisos previs i uns altres eren baixa per malaltia. Per aquesta raó l'Amposta A va anar a la Ribera d'Ebre amb un jugador de menys i l'Amposta B va visitar Salou amb un sub-12 i un sub-10.


Ronda 6.- Escola Escacs Salou C - Amposta B

Ronda 6.-  J. Lisiewicz (sub-12) i A. Jovaní (sub-10) debutant amb l'Amposta B al campionat per equips

Evidentment aquests equips de circumstàncies es van notar en els resultats, i l'Amposta A va patir la primera derrota de la temporada en perdre 5 a 3 al camp de Flix. Al Tarragonès, després d'una victòria agònica al primer tauler i un ajustat empat al quart tauler, l'Amposta B s'imposava a domicili per 2½ a 3½ a l'Escola Escacs Salou C, que va presentar el millor equip que li va ser possible.

Malgrat el triomf del filial, la jornada tenia un sabor molt amarg degut a la derrota del primer equip... ja que passava d'anar líder destacat i en solitari a estar empatat a punts en la classificació amb l'Hospitalet de l'Infant, el següent rival a jugar!

La vuitena jornada doncs, semblava que seria decisiva...

El diumenge 8 de març els dos equips jugaven a casa, però no podíem fer-ho al ball de la Lira Ampostina perquè la nit de dissabte s'havia dut a terme una festa i el local no estava en condicions admissibles per jugar-hi. Per sort la institució musical ens va deixar una altra sala, l'auditori de l'escola de la Lira, una sala molt bonica folrada de fusta.


Matx de la 7a ronda disputat a l'auditori de l'escola de la Lira Ampostina

L'Amposta A va jugar contra l'Hospitalet de l'Infant a primera provincial, amb l'obligació de guanyar si no volia més patiments en la classificació. Mentre, a segona provincial l'Amposta B jugava amb els amics del Peó Vuit C, en la que tots dos equips es jugaven alguna cosa: els ampostins el campionat de lliga i la plaça d'ascens a primera provincial per la temporada 2016, i els roquetencs havien de guanyar si volien evitar el descens a tercera provincial.


Amposta A - Hospitalet de l'Infant

Amposta B - Peó Vuit C

El matx del segon equip aviat es va comença a decantar per als locals, amb victòries al darrers taulers i al tercer, mentre que l'Amposta A anava dominant totes les partides però cap s'acabava de decantar.

Al final, sobre la 13:00, l'Amposta B acabava el seu partit amb la victòria per 4½ a 1½, però no va ser fins al voltant de les 14:00 que les victòries van comença a caure a favor del primer equip, que acabaria vencent el matx més dur de la temporada per un contundent 7½ a 0½ que no reflecteix la duresa  i complicació de totes les partides.


Darrers taulers de Amposta B - Peó Vuit C

L'Amposta B ha acabat ja la temporada, mentre que a l'Amposta A encara li queden dos partits més: una visita al Peó Vuit B i un darrer matx a casa amb l'Ampolla.


Finalment, us passo les classificacions del grup II de Segona provincial (definitiva) i Primera provincial (provisional a falta de dues rondes més):


Classificació provisional de Primera provincial de Tarragona, ronda 7


Classificació definitiva de Segona provincial de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada