divendres, 31 de juliol del 2015

MI Rufino Camarena campió del II Open Internacional d'escacs Amposta 2015

Han passat alguns dies però es que el nivell d'exigència de dirigir un open d'escacs és molt gran i no he pogut actualitzar l'entrada fins avui. El diumenge 19 de juliol va finalitzar el II Open d’Amposta, que es consolida així com un dels torneigs d’escacs més importants de la província de Tarragona. 

MI Rufino Camarena, campió del II Open Internacional d'escacs Amposta, memorial "José Balagué"

Després de cinc intensos dies, 9 rondes de joc, seixanta participants i més de dues-centes partides d’escacs, el mestre internacional (MI) valencià Rufino Camarena es va proclamar campió amb 7’5 punts, seguit del MI Jorge González (Colòmbia) amb 7 punts i pel MI Juan Mellado (Andorra) amb 6’5 punts.


D'esquerra a dreta, MI J. Mellado (#3r), MI J. González (#2n), MI R. Camarena (#1r), el president del CE Amposta Ferran Torta, l'Alcalde d'Amposta Adam Tomàs i Marc Fornós, Regidor d'Esports


D'esquerra a dreta, Pere Adan (millor jugador local), Daniel Rius (millor jugador veterà), Julia Lisiewicz (millor jugadora femenina), el president del CE Amposta Ferran Torta, l'Alcalde d'Amposta Adam Tomàs i Marc Fornós, Regidor d'Esports


Els més menuts, d'esquerra a dreta: Joan Pujol (3r sub10), Albert Jovaní (2n sub10), Gerard Añó (1r sub10, del CE Peó Vuit) i Oliver Gonzalvo (1r sub08)

Del Club Escacs Amposta, presentat per 19 escaquistes, van destacar Michel Accensi que amb 6 punts (i després d’aconseguir 3 taules amb 3 mestres internacionals) va assolir el 6è lloc en la classificació final (els 8 primers tenien premis en metàl·lic), el 10è lloc de Pere Adan Chavarria (millor jugador local; ni els premis ni els trofeus eren acumulables), Daniel Rius Guarch (#19) com a millor jugador veterà (+55 anys) així com molts jugadors de l’escola d’escacs de la nostra entitat, entre els que van destacar Júlia Lisiewicz Jornet (#50) com la millor jugadora femenina del torneig, Albert Jovaní i Joan Pujol (2n i 3r millors sub10 respectivament) i Oliver Gonzalvo (millor jugador sub08 del torneig).

Fotografia de la ronda 4, amb molts jugadors ampostins en joc i el roll-up publicitari del club al fons

La classificació final, després de les 9 jornades disputades, va ser la següent:

 


És important destacar que el torneig ha estat “aspirant” al Circuit Català d’escacs (que agrupa les millors proves d’escacs d’arreu de Catalunya), pel que en la propera edició serà el primer de les Terres de l’Ebre en formar part d’aquest prestigiós certament que apropa jugadors d’arreu del món. A la nostra província l’open d’Amposta junt amb l’obert de Torredembarra són els dos únics torneigs d’escacs que formen part d’aquest prestigiós circuit, el que implica uns estrictes requisits d’organització, un elevat import mínim de premis i a un nombre mínim de jugadores titulats i professionals. De fet, en la segona edició l’open d’Amposta ha acollit quatre mestres internacionals, dos mestres FIDE i sis mestres catalans, mostra del gran nivell dels participants en el mateix.

Però més enllà del gran nivell de joc, el més important i que ens omple de satisfacció va ser el bon ambient i cordialitat que va predominar tots els dies durant la celebració del campionat, així com les excel·lents prestacions que va oferir com a sala de joc l’auditori del pavelló firal. 


Vista des del fons de la sala de joc

 Vista des de la part anterior de la sala de joc

Des de ja, comença el compte enrere per a la 3a edició del memorial José Balagué, aquest cop sí, dintre del circuit català d’escacs, és a dir, entre els millors oberts de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada