dijous, 28 de gener de 2016

Inici de la Lliga Catalana d'escacs 2016

Ja s'han disputat les dues primers jornades de la Lliga Catalana d'escacs 2016. El diumenge 17 de gener es va disputar, de manera avançada, la 3a ronda de la competició, ja que d'aquesta manera el 7 de febrer -Carnestoltes- es podrà lliurar pel que fa a equips de la demarcació de Tarragona. I el diumenge 24 de gener es va jugar la 1a ronda.

A causa d'aquest avançament l'Amposta A i l'Amposta C ha disputat dues rondes com a visitant (a preferent i a tercera territorial respectivament) i l'Amposta B (primera provincial) ha jugat dues rondes com a local.

A la primera jornada el primer equip l'Amposta es va desplaçar a Vinaròs a visitar el Ruy López, un dels equips més compactes de preferent i que l'any passat va disputar la promoció d'ascens a segona catalana després de quedar segon en la classificació final. El matx va ser molt dur, sobretot perquè un dels nostres jugadors es va quedar dormit i vam anar amb un tauler menys, però per fortuna vam aconseguir un empat a 5.


Partides entre els dos primers taulers del Ruy López i l'Amposta

L'Amposta C, que va anar a Benicarló, va perdre 4 a 0 contra el CE Riu Sénia B. Van debutar molts xiquets -alumnes de l'escola- i el resultat va ser just per als benicarlandos.

L'Amposta B, que jugava a casa contra el CE Hospitalet de l'Infant, també va caure amb claretat per 2 a 6. Destacar el van jugar també molts alumnes de l'escola i que un punt i mig del què es va aconseguir va ser gràcies a ells.


Partides del matx Amposta B (dreta) - Hospitalet de l'Infant (esquerra)


En la segona jornada, el 24 de gener, l'Amposta A es va desplaçar a Vila-seca i l'Amposta C a Jesús. L'Amposta B rebia un altre dels equips més forts del seu grup, el CE Flix.

El primer equip va aconseguir una excel·lent victòria 3½ a 6½ que ens omple d'il·lusió i ens dóna ànims de cara a les properes rondes. L'Amposta B va tornar a caure, aquest cop per 1 a 7, de nou amb un equip de joves alumnes de l'escola -alguns d'ells debutants- i l'Amposta C també queia amb el Jesús Catalonia per 3½ a ½ punts. Val a dir que tots dos equips han jugat possiblement amb els adversaris més forts del seu grup.

L'Amposta C (esquerra) durant la seva visita al Jesús Catalonia

La segona ronda, que es juga aquest diumenge 31 de gener, ens porta els següents partits:

Preferent.- CE Amposta - AE Santa Coloma de Queralt

Primera territorial.- CE L'Ampolla - CE Amposta B

Tercera territorial.- CE Amposta C - Ruy López B

Un matx molt igualat per a l'Amposta A i el segon filial, mentre que l'Amposta B visitarà un dels locals més complicats de la categoria.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada