dijous, 1 de setembre del 2022

1948-2023: 75 anys del Club Escacs Amposta

La propera temporada serà un any de celebració per al Club Escacs Amposta, ja que celebrarà el seu 75è aniversari. La nostra entitat es va fundar el 31 d'octubre de 1948 al bar Fidel, i durant l'any 2023 tenim la voluntat d'organitzar un seguit d'actes per donar rellevància a l'efemèride.

Un grup de socis del club -obert a tots els que desitgin participar- estan organitzant i treballant en el 75è aniversari. Una de les iniciatives es fer una recopilació de fotografies de la història del club. 


A sol·licitud de la nostra entitat, la Regidoria de Cultura ha fet un buidat de les fotografies que tenien a l'arxiu municipal (
per Festes Majors d'Amposta l'Ajuntament encarregava cada any un reportatge fotogràfic de les activitats que s'organitzaven) i també dels articles que la Revista Amposta ha anat publicant al llarg dels anys vinculats al Club Ajedrez Amposta (denominació de l'entitat fins l'any 1984) primer i del Club Escacs Amposta després (a partir de 1985).


A continuació us fem una petita mostra de les imatges que ens han fet arribar:


Simultànies d'Arturo Pomar a la plaça de l'Aube, any 1973
Font: Ajuntament d'Amposta



Article a la Revista Amposta, 1973
Font: Ajuntament d'Amposta



Partit a 10 taulers, amb triangular Amposta - Benicarló - Ulldecona, any 1988
Font: Ajuntament d'Amposta



Campionat escacs infantil per Festes Majors d'Amposta, any 1998
Font: Ajuntament d'Amposta


El Club Escacs Amposta demana la col·laboració de totes aquelles persones que puguin tenir fotografies relacionades amb la nostra entitat de qualsevol època, o inclús alguna experiència o anècdota, a compartir-les amb nosaltres per tal de poder fer una publicació de la història del club durant el proper 2023. Ens podeu contactar a club.escacs.amposta@gmail.com o per les xarxes socials.


Finalment, volem agrair a la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Amposta per la seva col·laboració amb nosaltres i la seva cerca de fotografies en el seu arxiu i articles a la Revista Amposta, i en especial a la regidora Inés Martí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada