dilluns, 8 d’abril del 2013

Campionat d'escacs per equips: Lliga d4

Després de jugar el campionat social i el per equips a tots ens havien quedat més ganes de competir, i més encara després de tant temps d'inactivitat. També s'ha de dir que amb només 4 jugadors al per equips no s'havia pogut fer la mateixa pinya o companyonia que fa el grup quan es competeix amb 8 o 10 taulers. Si que hi ha la possibilitat de jugar campionats individuals com el Memorial Calbet (un campionat on participen jugadors de tota la província) però són 8 rondes i alguns dels desplaçaments poden arribar a ser molt llargs.

Per aquesta raó, després de meditar-ho molt i preguntar als jugadors del club, s'ha decidit organitzar un petit campionat per equips entre els aficionats als escacs ampostins. Seran equips de 4 taulers, i el nom que se li ha donat fa referència a aquest nombre...

Lliga d4

S'han format 6 equips, pel que es celebraran 5 rondes durant els mesos d'abril i maig del 2013. Seran partides d'1 hora i cada equip jugarà amb dos taulers amb blanques i dos taulers amb negres, i es jugaran a la sala del ball de la Lira Ampostina, ja que es vol aconseguir la màxima tranquil·litat i concentració dels jugadors.

D'altra banda, per facilitar els aparellaments dels equips s'ha dotat d'un nom a cada equip, segons el nom d'una de les peces dels escacs:





D'aquesta manera els equips que s'ha format han estat "Rei blanc", "Dama negra", "Alfil blanc", "Torre blanca", "Cavall negre" i "peó blanc":




Els equips estan formats per 5 jugadors, de manera que es puguin cobrir les eventuals baixes. Això obstant, s'ha previst que si un dels equips té una baixa el lloc vacant el pugui ocupar un dels alumnes de l'Escola d'Escacs del club.

Sempre és complicat organitzar un campionat, i més encara quan és la primera vegada, però el gran valor de la Lliga d4 és l'energia i la sinergia del grup i, vist els participants, el gran nivell dels jugadors que hi prendran part.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada