dissabte, 26 d’abril del 2014

Presentació llibre "El meravellós món dels escacs escolars"

Em plau comunicar-vos que properament, el dissabte 24 de maig, durem a terme la presentació de la Biblioteca comarcal "Sebastià Juan Arbó" el llibre "El meravellós món dels escacs escolars".



EL LLIBRE

Es un projecte sorgit de la necessitat de crear una literatura específica per a l'ensenyament dels escacs als més petits -els destinataris són nens i nenes de 3 a 8 anys- que al mateix temps serveixi com a guia per als pares i docents. La publicació d'aquest llibre ha estat possible gràcies a la plataforma de mecenatge per Internet Verkami.

El llibre "El meravellós món dels escacs escolars" les peces dels escacs es presenten a través de contes, justificant el seu moviment característic amb una història fàcil de memoritzar per al nen.


De la mateixa manera s'explica l'escac i l'escac i mat, els moviments especials de coronació de peó, enroc i captura al pas, se sentin els primers principis d'obertura i la lluita pel centre i s'ensenyen els mats bàsics d'una manera senzilla i divertida.

La majoria de les explicacions es duen a terme a través de diàlegs entre el professor i Atenea, una "peona" summament curiosa i preguntona, molt interessada en aprendre tot el relacionat amb el fascinant joc dels escacs.


La mida del llibre és de 17 x 23,5 cms. i té aproximadament unes 150 pàgines, de les quals una tercera part són en color (els contes i els diàlegs del professor amb Atenea), mentre que les destinades als exercicis són en blanc i negre, perquè al final de cada activitat dels pares o docents puguin valorar adequadament l'absorció dels coneixements per part del nen. Hi ha dues tirades, una en català i una altra en castellà, que són independents, de manera que es pot escollir l'idioma que es vulgui.

L'AUTOR

Carlos Salgado Allaria és Mestre de la Federació Internacional d'Escacs amb un rànquing ELO de 2355, i Àrbitre Internacional, i treballa com a professor en diverses escoles de la Costa Brava, a més d'entrenar personalment a alguns dels més importants joves escaquistes catalans. Compta amb més de vint anys d'experiència com a professor d'escacs i està inscrit en el Registre Oficial de Professionals de l'Esport a Catalunya sota el número d'inscripció REP 005566.

Forma part de la Junta Directiva de l' Escola d' Escacs Costa Brava i del Club d'Escacs Platja d'Aro, organitzador del Festival Internacional d'Escacs "Vila de Platja d'Aro".

És també autor de "L'ensenyament dels escacs en nens i joves", ressenya pedagògica registrada al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya segons sol·licitud GI-432-10 del 8/9/2010.


LA IL·LUSTRADORA

Natalia Romero Núñez és Il·lustradora freelance, titulada en 2009 com a tècnica superior en il·lustració, dedicada a diferents camps amb diferents registres, des de tècnica tradicional fins al disseny digital, passant per fotografia i fins i tot body painting.

Encara que sol treballar a nivell particular realitzant retrats, logotips, quadres, encàrrecs personals, també ha fet il·lustracions per a la revista de nàutica "Skipper", creat un calendari body art del món del motor, publicat fotografia per a la revista "Car and tecno" , i il·lustrat la portada del diari "Crisi" amb un tiratge de 350.000 exemplars juntament amb altres publicacions en suport digital.

El seu bloc personal és Inoxdesign.


LA PRESENTACIÓ 

L'acte l'organitza el Club Escacs Amposta i la Biblioteca comarcal "Sebastià Juan Arbó" i es celebrarà el dissabte 24 de maig a les 11:00. L'esdeveniment ha estat possible gràcies a la col·laboració de M. Alcover, soci del club.

Esperem que sigui d'interès per a tots els jugadors ampostins i tots aquells que vulguin aprendre a jugar escacs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada