dijous, 29 de maig del 2014

"El meravellós món dels escacs escolars", presentació a la Biblioteca

El passat dissabte 24 de maig, a les 11:00 h, es va dur a terme la presentació del llibre "El meravellós món dels escacs escolars", a càrrec del seu autor, el MI Carlos Salgado.



A la sala gran de la Biblioteca "Sebastià Juan Arbó" es van aplegar una 20 de persones, entre socis del club i alumnes de l'escola d'escacs.

L'autor del llibre va explicar les seves motivacions a l'hora de redactar el llibre: la idea li va sorgir en intentar explicar el joc dels escacs a la seva filla de 3 anys. Es va trobar que la bibliografia per a l'ensenyança dels escacs està basada preferentment en l'òptica reglamentaria, fet molt feixuc per explicar i aprendre per a xiquets i xiquetes molt menuts.


Per tal de fer-ho molt més amable i còmode va inventar-se un conjunt de contes i narracions imaginaries per explicar perquè hi ha peces negres i blanques, perquè hi ha reis i reines, perquè hi ha torres i cavalls, ... A la vegada, també va narrar històries per justificar i fer comprendre el moviment de les peces i inclús conceptes escaquístics més complexos com són l'enroc i el mat al pas.


El MI Carlos Salgado va explicar en la conferència que després de ser jugador de primer nivell, exercir com a àrbitre de torneigs i col·laborar en la formació d'àrbitres, actualment ha decidir centrar-se en l'ensenyança als xiquets i xiquetes, inclús de 3 anys, com va ser el cas de la seva filla. Utilitzant jocs tant senzills com jugar a que els més menuts es moguin per la quadrícula del paviment de l'escola d'acord amb els moviments de les torres, alfils i cavalls. És una manera en què els xiquets aprenen els moviments a la vegada que és van divertint.

Finalment, els assistents van poder adquirir una còpia física del llibre a un preu de 15,00 €. L'autor va prometre que ens faria arribar el PDF del llibre per tal de poder-lo distribuir gratuïtament entre els socis del Club Escacs Amposta i alumnes de l'Escola d'Escacs. Es va acordar que, a finals de setembre de cara a l'inici del curs escolar, s'internaria tornar a fer la presentació a les escoles d'Amposta per tal d'apropar als xiquets i xiquetes ampostins al meravellós món dels escacs escolars.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada