dimarts, 16 de febrer del 2016

La Lliga Catalana per equips 2016 arriba a l'equador

El diumenge 14 de febrer es va disputar la 4a ronda del campionat per equips d'escacs. Dos caps de setmana abans s'havia jugat la 2a, ja que el 7 de febrer es va descansar a totes les categories provincials per celebrar-se la popular festivitat de Carnestoltes.

La ronda del 7 de febrer va ser la primera en la que el primer equips jugava a casa, on vam rebre un dels millors equips del grup de preferent, l'Associació d'Escacs Santa Coloma de Queralt, que la temporada passada va jugar a segona divisió catalana. El matx va ser dur però es va decantar pels interessos dels ampostins 7,5 a 2,5. L'equip C, que també jugava a casa per primera vegada, tornava a caure per 0,5 a 3,5 contra el Ruy López B de Vinaròs. L'Amposta B, que va visitar l'Ampolla, va sofrir una contundent derrota per 7 a 1, en un matx on només va tenir opcions de guanyar el jugador debutant Paco Roldán i on l'únic punt es va aconseguir perquè l'equip local va deixar vacant el darrer tauler.

Certament la derrota a l'Ampolla va ser molt dura, ja que aquest any l'Amposta B està format per molts jugadors debutants i el primer equip ha passat de jugar amb 8 taulers (primera provincial) a 10 taulers (preferent), pel que les forces del filial han quedat força mermades. Això obstant, aquest fet s'ha compensat amb la incorporació a les rondes de la lliga de manera habitual amb els jugadors de l'Escola d'escacs del club, uns 6 o 7 jugadors per ronda, que amb una mitjana d'edat de 12 anys estan jugant a primera (els que ja porten 2 o 3 anys de classes) i a tercera (els que han començat aquest any). Les derrotes queden compensades amb escreix per la il·lusió dels joves jugadors i a més tots tenim clar que la nostra temporada a la lliga no és a 3 mesos (el que dura el campionat per equips) sinó a 15 mesos, és a dir: els bons resultats no els esperem aquest any, sinó la temporada 2017.

La 4a ronda, també a casa per al primer i tercer equip, es va jugar a l'auditori de l'escola de música de la Lira Ampostina, una sala espectacular si bé amb música de fons (pels assaigs dels músics en les plantes inferiors). Ens va visitar el CE Torredembarra, que fins aquesta data no havia perdut cap matx i anava colíder de la classificació provisional junt amb la Lira Vendrellenca. El resultat del partit és molt enganyós, ja que no reflecteix la igualtat viscuda en la major part de les partides. 7 victòries i 3 taules van donar un contundent resultat de 8,5 a 1,5.


Preferent provincial: Amposta - Torredembarra

 L'equip C, que jugava junt amb el primer equip, també va plantar molta cara, i s'hagués pogut obtenir un millor resultat si no s'haguessin escapat dues partides que estaven empatades o pràcticament guanyades; però el que dèiem unes línies més amunt: són jugadors novells que necessiten perdre moltes partides al per equips encara. En escacs les derrotes d'avui són les victòries de demà i la gran experiència que estan acumulant els nostres jugadors de primer any és impagable i de molt valor. Al final, Amposta C 1 - 3 CE Riu Sénia - Benicarló C.


Tercera provincial: Amposta C - Riu Sénia Benicarló C

Mentrestant l'equip B, encara dolgut per la derrota de l'anterior desplaçament, visitava el Masdenverge B. Els ordres de forces eren molt parells, pel que no estava clar cap on es podia decantar el matx. El partit es va decantar ràpidament per als masdenvergencs 2 a 0, pel què obligava a la remuntada. Però si a l'Ampolla a totes les partides ens va sortir creu, en aquesta ronda ens va sortir cara, i a poc a poc van anar caient els punts al nostre favor i l'Amposta B aconseguia guanyar el seu primer partit (i a domicili) per 3 a 5.


Primera provincial: Amposta B - Masdenverge B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada