dimecres, 14 d’agost del 2013

El Clàssic de Ràpides - Amposta 2013

Ja s'ha disputat el prestigiós torneig de ràpides d'escacs que es celebra durant les Festes Majors d'Amposta. Després d'uns anys sense dur-se a terme s'ha recuperat el campionat (que es disputa des dels anys 80) rebatejant-lo amb el nom de "el clàssic de ràpides".



El campionat es va jugar finalment a l'interior del bar de la Lira Ampostina. Donada la gran afluència de jugadors, 48 en total, es va ocupar gairebé la meitat de l'espai disponible del local.




A més dels acompanyants va venir força públic, que se solia acumular al voltant de les partides més interessants i disputades.

En una decisió no exempta de polèmica l'organització va decidir, donat el gran nombre de jugadors inscrits, ampliar de les 8 previstes inicialment a 9 rondes. Donat que les partides són a 5 minuts per jugador (10 minuts en total de joc en cada partida com a màxim) l'increment d'una ronda més no es va considerar excessiu.

El torneig, com era previsible, va estar molt disputat i fins la penúltima ronda no va haver-hi un candidat clar i, malgrat això, va haver d'assegurar-se guanyat la darrera partida per evitar un possible desempat desfavorable.




I la classificació final, després de 9 rondes, va ser la següent:


Classificació individual

1r Classificat - Xavier Bayerri (Peó 8)

2n Classificat - Santi Añó (Peó 8)

3r Classificat - Llatzer Bru (L'Ampolla)

1r Local (#7) - Joanen Ferré (Amposta)

Millor sub 12 (#11) - Pablo Baquedano (Saragossa)

Millor sub 16 (#16) - Alex Estellé (Masdenverge)

1r Major de 55 anys (#25) - Josep Jové (Masdenverge)


Classificació per equips

          • [1] Peó 8 ............. 21,5 punts
          • [2] L'Ampolla ........ 18,5 punts
          • [3] Amposta ......... 17,0 punts
          • [4] Masdenverge ... 16,5 punts
          • [5] Tortosa .......... 15,5 punts
          • [6] Vinaròs ........... 14,5 punts
          • [7] Benicarló ......... 11,0 punts
          • [8] Altres.............. s/class
Es sumaven els punts dels tres primers classificats de cada club.



Xavier Bayerri [dreta] rebent la copa que l'acredita
com el campió del Clàssic de ràpides Amposta 2013

Durant l'acte es va homenatjar al soci d'honor Juan José Balagué Mèlich, president del Club Escacs Amposta entre els anys 1986 i 1991 i vicepresident entre 1992 i 2005, en agraïment a la seva dedicació i col·laboració durant tots aquests anys.


Cal remarcar el gran paper d'un jove jugador d'11 anys provinent de Saragossa, Pablo Baquedano, que va quedar-se a les portes del podi del campionat després de perdre amb el campió del torneig en la última ronda.

També cal destacar la presència de nombrosos jugadors del Maestrat, dels clubs Benicarló i Vinaròs, que es van desplaçar per disputar en el torneig. L'organització els agraeix amb molt d'èmfasi la seva participació.

Properament es disputarà el campionat infantil per Festes Majors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada