dijous, 19 de desembre del 2013

Campionats escolars 2013/2014 - 1

El passat 23 de novembre es van jugar al Col·legi Marcel·lí Domingo de Roquetes les dues primeres rondes de la Lliga Territorial d'Escacs 2013/2014. En aquest campionat juguen tant els xiquets de les escoles com dels clubs federats. És una jornada molt atractiva on els més menuts competeixen en un clima d'il·lusió i emoció.


Els escacs són un esport individual on en cada moviment has de sospesar moltíssimes jugades, pel que la responsabilitat és màxima fins que pitges el rellotges i anotes la jugada i restes a l'espera de la resposta del teu oponent. "Mirar, pensar, decidir", aquest és el lema del programa "Escacs en l'Escola", i molts dels xiquets i xiquetes que juguen aquests escolars és la primera vegada que s'enfronten a aquest tipus de responsabilitats.


Les categories en joc són sub-08, sub-10, sub-12 i sub-14, en les que l'Escola d'Escacs Amposta aporta al menys un jugador en cadascuna d'elles.


El sistema d'aparellament és un suís, en el qual els que tenen més punts juguen contra els que en tenen més i els que menys als que també en tenen menys. D'aquesta manera, a mesura que passen les rondes, cada jugador competeix amb companys que tenen un nivell molt similar al seu.


La puntuació de la primera jornada va ser bona, ja que es van aconseguir el 50% dels punts possibles. Això obstant, guanyar o perdre no és el més important; i què és? doncs passar-ho bé i fer molts amics nous. En els escacs podràs guanyar o perdre una partida (o inclús empatar), però una cosa està clara: quan les peces tornin a la seva caixa, hauràs guanyat un amic!

El proper dissabte, 21 de desembre, es jugaran les dues rondes següents, en les que els jugadors de l'escola d'escacs... aniran a per totes!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada