dilluns, 7 de setembre del 2015

Classes d'escacs per a xiquets i xiquetes de 6 a 14 anys - curs 2015/16

Com en els darrers anys el Club Escacs Amposta oferirà als xiquets i xiquetes de la seva ciutat la possibilitat d'aprendre escacs. Com els altres anys les classes s'impartiran en dissabte pel matí, amb l'objectiu de mantenir la línia ascendent dels darrers anys i consolidar els excel·lents resultats que els nostres alumnes han assolit en les darreres edicions del torneig per edats de Terres de l'Ebre i els campionats d'estiu.


Però a més, respecte els anys anteriors i donat que molts pares ens ho demanaven, volem ampliar les possibilitats lectives i oferir classes d'escacs del dissabte també entre setmana. No serà una ampliació, sinó una via per aquells que no poden assistir en dissabte que sí puguin venir a aprendre entre setmana com una matèria extraescolar més.

En principi les classes seran en dimarts i dijous, però la veritat és que tot està pendent de veure l'acceptació de les classes. Si, per exemple, per horaris va millor els dimecres i divendres no hi haurà cap problema en fer un altre grup o bé canviar els dies.


El preu del curs 2015/16 serà per als dissabtes:

Classes dissabtes al matí: 10,00 € / mes

(aquest preu inclou dues hores els dissabtes pel matí, la inscripció als torneigs escolars [individuals Terres Ebre i per equips Terres Ebre - sub-12] i la fitxa federativa)


Classes dissabtes al matí sub-08:  8,00 € / mes

(aquest preu, per als xiquets i xiquetes que fan 8 anys aquest curs, inclou dues hores els dissabtes pel matí, la inscripció als torneigs escolars [individuals Terres Ebre i per equips Terres Ebre - sub-12] i la fitxa federativa)


I entre setmana:

Classes entre setmana (dos dies): 15,00 € / mes

(aquest preu inclou 1 hora i mitja durant dos dies entre setmana per la tarda [17:30 a 19:00], la inscripció als torneigs escolars [individuals Terres Ebre i per equips Terres Ebre - sub-12] i la fitxa federativa)


Classes entre setmana sub-08: 12,00 € / mes

(aquest preu, per als xiquets i xiquetes que fan 8 anys aquest curs,  inclou 1 hora i mitja durant dos dies entre setmana per la tarda [17:30 a 19:00], la inscripció als torneigs escolars [individuals Terres Ebre i per equips Terres Ebre - sub-12] i la fitxa federativa)



Jo, alumne, que guanyaré amb els escacs?

Els escacs són un joc que es practica i lluita com un esport més. Manejaràs les teves peces com un exèrcit amb les que atacaràs, defensaràs, capturaràs altres peces i en bloquejaràs d’altres.

Amb els escacs has de mirar, pensar-ho bé i, finalment, decidir un moviment. Planifica l’estratègia que ha de seguir el teu exèrcit de peons, cavalls, torres i alfils, i medita cada tàctica. I juga! però fes-ho convençut, perquè la decisió d’on poses cada peça és teva i només teva!

No importa l’edat que tinguis tu ni el teu oponent: és un joc per a tota la vida. Però el més important és que en els escacs podràs guanyar o perdre un partida, o fins i tot empatar-la (fer taules), però el que és segur, segur, es que en acabar la partida hauràs guanyat un nou amic.


El meu fill, que obtindrà  dels escacs?

Els escacs ensenyen a prestar atenció, tenir paciència i aprendre a concentrar-se. Jugar a escacs implica en sí un aprenentatge, a fer treballar la memòria i a tenir una nova organització i estructuració mental. A més, durant la pràctica dels escacs es millora la compressió lectora, s’adquireix lògica i sentit comú, i els xiquets i xiquetes aprenen a organitzar-se i planificar-se, ja que aquests aspectes són els primers que assumeixen quan vol guanyar una partida.

Els escacs milloren el rendiment escolar, tal com està comprovant el projecte “Escacs a l’Escola”, estudi on intervenen el Departament d’Ensenyament, diferents universitats de Catalunya i la Federació Catalana d’Escacs.

A més, la pràctica dels escacs millora les relacions socials (es juguen molts torneigs i es fan molts amics de llocs molt diferents), implica una superació i creixement personal, a la vegada que s’adquireixen als valors més abstractes com el foment de valors personals, l’aprenentatge dels propis errors, aprendre a prendre decisions, acceptar i vèncer la frustració, a controlar els nervis i assumir la necessitar d’entrenar.

També aprenem a controlar el temps!


Més endavant també tenim la intenció de repetir l'experiència de les classes d'iniciació per adults. Però això mereix una entrada pròpia que farem més endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada