dijous, 5 de novembre del 2015

Exposició "El pont penjant d'Amposta. Iconografies per a una ciutat"

El divendres dia 30 d'octubre de 2015 es va inaugurar al Museu de les Terres de l'Ebre l'exposició "El pont penjant d'Amposta. Iconografies per a una ciutat".
 "El pont penjant d'Amposta. Iconografies per a una ciutat"
« Aquesta exposició, organitzada per l'Ajuntament d'Amposta i el Museu de les Terres de l'Ebre amb motiu de la celebració del Centenari de la col·locació de la primera pedra del pont consta de textos, documents, obres d’art i objectes que inclouen, obres d'art, cartells, postals, logotips, audiovisuals i objectes originals, que tenen com a nexe d’unió mostrar com el caràcter i la iconografia del pont Penjant s’integra d’una manera constant en els fets col·lectius i individuals de la població.

El pont Penjant no només ha estat i és un símbol per a Amposta, sinó que va esdevenir en el seu moment una infraestructura bàsica en les comunicacions entre Barcelona i València. En la primera meitat del s. XX, va constituir un element cabdal per a la transformació i el creixement de les comarques de l’Ebre, El pont penjant és, a més, una obra d’enginyeria excepcional.

Per tots aquests motius, el pont penjant és també un element valuós del patrimoni cultural català, i en aquest sentit, cal remarcar que des d’aquest mes d’octubre forma part dels 150 elements més importants del patrimoni industrial de Catalunya.

Pere Luque - tècnic de difusió

Museu de les Terres de l'Ebre »El Club Escacs Amposta ha participat en aquesta exposició tot aportant els diferents logotips de la nostra entitat: el fundacional i els nous del club i de l'escola d'escacs. El pont d'Amposta ha estat present a la nostra entitat des de la seva fundació l'any 1948, bé sigui com a emblema o segell, o bé com a marc de fons de la primera seu del club al Bar Nuri (conegut popularment com "de Fidel") emplaçat a la plaça de l'Aube o de Fidel amb les vistes privilegiades al pont penjant.A sota a la dreta el logotip de l'Escola d'Escacs Amposta, junt amb algunes
de les iconografies més boniques del pont penjant d'Amposta

Va ser finalment el logotip de l'Escola d'Escacs Amposta el que va ser escollit per representar els diferents segells d'entitats de la societat ampostina que utilitzen el Pont Penjant com emblema. Es per tots nosaltres un orgull i satisfacció participar en aquesta exposició i ser seleccionats com una de les iconografies més representatives ja que , en diferents formats segons l'època històrica del club, el Club Escacs Amposta sempre ha lluït el Pont Penjant en el segell de la nostra entitat! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada