divendres, 11 de desembre del 2015

El pont penjant d'Amposta, els escacs i una vinyeta de còmic

Aquest 2015 s'ha celebrat el centenari del pont penjant d'Amposta. Com ja vam explicar anteriorment, sobre el logotip clàssic del Club Escacs Amposta, i més recentment en l'exposició "El pont penjant d'Amposta. Iconografies per a una ciutat" que es duu a terme al Museu de les Terres de l'Ebre, el pont penjant com a logotip va acompanyar el Club Ajedrez Amposta ben aviat des de la seva fundació l'any 1948. És icona gràfica molt potent que fusiona la imatge del pont d'Amposta amb dues torres d'escacs:


Doncs per sumar-nos a la celebració d'aquesta efemèride, i aprofitant que els darrers anys un dibuixant amant dels escacs està fent molt bona tasca gràfica  i divulgativa per apropar el nostre joc a tots els públics i als practicants, com és el l'il·lustrador Andrés Wadalupe, la nostra entitat li ha demanar que ens dibuixés una vinyeta amb el pont penjant d'Amposta com a protagonista:


Com en l'emblema original de 1948 del Club Ajedrez Amposta les dues torres del pont penjant passen a ser les dues peces de l'escaquer, les quals aprofiten el pont per col·locar-hi un escaquer i fer una partida. El riu Ebre agafa també cert protagonisme, amb una potent perspectiva del meandre del riu que recorda el camí que hem recorregut i del molt que ens queda per recórrer.

La idea que tenim és aprofitar aquesta vinyeta per publicitar l'escola d'escacs de la nostra entitat i les diferents activitats que anem organitzant, de manera que anirem editant els núvols de text segons ens convingui.

Esperem que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada