dijous, 31 de desembre del 2015

El Torneig de Nadal 2015 es consolida com a campionat d'escacs infantil

La tercera edició del Torneig de Nadal, el campionat d'escacs infantil (sub-14), ha servit per consolidar aquesta prova en el calendari. S'ha mantingut la participació de l'anterior edició.


I es que fins a 28 jugadors es van aplegar al ball de la Lira Ampostina per participar en el torneig, alguns vinguts inclús de Tarragona i Castelló capital. Es van jugar 7 rondes al ritme de 7 minuts més increment de 3 segons/jugada, per tal que els xiquets tinguessin temps per pensar els moviments i que fos complicar perdre per bandera (que en l'argot dels escacs significa que se t'ha acabat el temps i has perdut).


La classificació final va ser la següent:



Podeu consultar els resultats ronda a ronda i les estadístiques al següent enllaç a Chess-Results:




Els campions absoluts, o els tres millors jugadors, van ser: #1 Nicolás Bellón (Circulo Mercantil de Castellón), #2 Gerard Añó (Peó Vuit) i #3 Gerard Curto (Peó Vuit).

Partida al tauler núm. 1 entre Gerard Añó (negres) i Nicolás Bellón (blanques)

En la resta de categories els millors jugadors van ser:

Millor sub-14.- Tomas Butkis (Riu Sénia - Benicarló) 
Millor sub-12.- Pau Morales (CE Ruy López)
Millor sub-10.- Elies Alberich (Riu Sénia - Benicarló) 
Millor sub-08.- Ruben Vinuesa (CE Ruy López)


I els millors jugadors locals:

1r jugador escola.- Gerard Mèlich (#8é)
2n jugador escola.- Daniel Plamadeala (#19é)
3r jugador escola.- Alexander Delgado (#20é)

Remarcar que Daniel i Alexander era el seu primer torneig individual. En aquest mateix sentit, en aquest III Torneig de Nadal d'escacs infantil van debutar en un campionat tres joves alumnes de l'escola, menors de 6 anys: l'Eric, el Ian i en Marc:


Els tres xiquets debutants en el centre de la imatge, recollint la seva primera medalla, de mans de la regidora de joventut, la Sra. Julia Barberà, i del regidor de governació, el Sr. Miquel Subirats, de l'Ajuntament d'Amposta



En finalitzar l'entrega de medalles i trofeus es va fer una fotografia amb tots els participants:




Durant el torneig també els participants també van poder resoldre problemes d'escacs. Entre els encertants es van sortejar 3 llibres. En futures edicions o propers campionats infantils, hem pensat de fer un concurs per decidir el nom que podríem donar a les dues torres del pont penjant d'Amposta, que ens ajuden a il·lustrar els escacs a la nostra ciutat i publicitar les activitats que organitzem:

Què trobeu? Quin nom els hi podríem posar a les dues torres?


Finalment, recordar que el torneig ha estat organitzat pel Club Escacs Amposta amb el suport i col·laboració de l'Ajuntament d'Amposta i l'Àrea d'Esports.


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada