dilluns, 4 d’abril del 2016

El Club Escacs Amposta campió de Preferent TGN 2016

Després d'un apassionat i emocionat partit, el Club Escacs Amposta ha assolit el primer lloc en la classificació final de la Lliga Catalana d'Escacs en la temporada 2016 en el grup de preferent de la Delegació de Tarragona.

Classificació final del grup

I es que el diumenge 3 d'abril es jugava la 9a i darrera ronda, després de dos caps de setmana sense jugar per la pausa obligada per les finals del Campionat de Catalunya d'Edats i la Setmana Santa.

Rebíem la visita de la Lira Vendrellenca, un equip com nosaltres ja ascendit a Segona divisió catalana, però amb la diferència que ells ja hi havien participat l'any anterior. No en va, eren els caps de sèrie del grup de preferent! Cal remarcar que ambdós equips van alinear els seus millors jugadors, fet que va comportar una igualtat absoluta -fins al cap de 3 hores de joc no es va decidir alguna de les partides!- i als que ho miràvem de fora molts nervis barrejats amb emoció i admiració per la intensitat i complexitat de les partides disputades.


De fet, la primera partida va caure en mans dels del Vendrell, i la segona partida van ser unes taules... Tocava remuntar. Les dues partides següents van caure en favor de l'Amposta, però al cap de poc queia un dels nostres i tornàvem a estar empatats. Afortunadament la resta de partides -amb molta lluita- van acabar decantant-se per nosaltres i el marcador va acabar amb 6 a 4 final.


Amb aquest ascens la nostra entitat arriba a la categoria que es mereix per la seva història i nivell dels jugadors, la segona divisió catalana, una categoria d'àmbit autonòmic i on competirà al grup IV amb els millors equips de la província (Peó Vuit, Valls, La Ràpita, Escacs Reus, a més de la Lira Vendrellenca) i es consolida el projecte començat amb la participació a la lliga catalana 2013 a tercera territorial. Ha estat un camí llarg, però que també ens ha permès gaudir de moltes experiències per afrontar amb la major solvència possible aquest nou repte.

Encara falta per a la Lliga Catalana 2017, però ja des d'avui comencem a preparar-ho, perquè l'Amposta ja està entre els millors equips d'escacs de Catalunya!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada