dilluns, 25 de febrer del 2019

Crònica ronda 6: Ruy López 1 - Amposta 9

RUY LOPEZ 1 - 9 AMPOSTA
Per Josep Sánchez Mayor

Arribat al punt de trobada les cares de l'equip mostraven altre semblant, res a veure amb les de la setmana passada on la responsabilitat per puntuar pesava com una llosa. L'empat aconseguit davant un potent Salou "B" hi havia aixecat força els ànims, i la il·lusió i confiança de guanyar a un rival directe per mantenir la permanència era patent.

Un cop al local dels amics del Ruy Lopez la rebuda va ser càlida. Els dos equips sabíem el que ens jugàvem i segur que lamentàvem haver de patir una situació que cap dels dos haguéssim desitjat. Però per nosaltres perdre era dir pràcticament adeu a les nostres aspiracions, mentre que per al Ruy Lopez donant-se el cas, encara podria aspirar a mantenir-se per la bondat del seu calendari final.

El respecte entre els dos equips era més que evident. L'equip amfitrió va alinear de l'1 al 9, i de 10 va apostar per un jove que està cridat a ser un fort valor pesant dins l'equip, i que pels resultats obtinguts darrerament, demostra estar en forma dintre d'una franca progressió. Nosaltres tampoc vam dubtar i també vam posar el millor equip possible, confiant els tres últims taulers amb dos joves talents amb molt de futur, amb els que tenim posades moltes esperances, i amb un veterà experimentat, en el que el seu estat de forma inspirava força confiança.


No sé si algú va dir allò de "els qui perdin la partida paguen el vermut...", però la veritat és que tothom va defensar el punt amb una garra inusitada! Al final, el dia no podia ser més rodó. A partir de les primeres taules de Xijunjie, les partides van anar caient a favor nostre. 

Quatre victòries seguides van situar un marcador a favor de 4½ a ½, i les taules de Rius van donar el 5 de la tranquil·litat, tot veient les possibilitats de la resta de partides, que es veien favorables i feien presagiar una possible victòria contundent, com així va ser. 

El 9 a 1 final va reflectir una superioritat sorprenent que ni els més optimistes haurien imaginat, però va confirmar les ganes de lluitar per continuar un any més en la Segona Divisió.




PARTIDES:

Stefan Djuric. Victòria
Davant del plantejament sòlid del nostre GM en negres, el blanc va arriscar amb un atac pel flanc de rei, que se li va girar en contra. Djuric va aprofitar les debilitats per guanyar important material, i la manca de contra joc va fer desistir al contrari, abandonant la partida.


David Miralles. Victòria
Segona partida en blanques de Miralles, i segona victòria. Molt segur i explotant les debilitats del seu contrari, que també va acabant perdent material, i una combinació final, va acabar amb les esperances de contra joc.


Josep Chavarria. Victòria
Li va tocar al més veterà de l'equip, al Fernando Sanz, jugador molt experimentat i de llarga trajectòria, que als 81 anys encara dona mostres de sòlides i fortalesa. El seu estat físic no era el més adient per jugar després d'una recent hospitalització, però així i tot no va restar mèrits a la victòria de Chavarria que va haver de sortejar els embats del seu contrari que va lluitar per la victòria fins al final, arriscant al màxim i perdent qualsevol possibilitat davant un mat imparable que Chavarria no va desaprofitar.


Joanen Ferré. Victòria
Imbatut i amb la partida d'avui acumula tres guanyades seguides. Està en ratxa i això li permet acumular confiança que tan necessària és per mantenir viu a l'equip fins al final. Que duri...!!


Eloi Toldà. Victòria
Per fi estrena victòria en el campionat. La dosis de vitamines que hi ha pres mentre va estar fora de combat per culpa d'una maleïda grip, li ha fet efecte, i amb energies renovades ha tret profit d'una bona partida, ben controlada fins al remat final.


Agustí Luna. Victòria
Igual que Joanen, la partida d'avui no ha sigut obstacle per mantenir la imbatibilitat. El seu joc amb esquemes molt sòlids, van minvant les energies dels seus contrincants, fins que a la fi, recull els beneficis i sovint amb interessos. També que duri...!!


Daniel Rius. Taules
Dues jornades seguides col·locant el 5 en el caseller. Aquest cop, ha aguantat els embats d'un atac amb entrega de peça per tres peons, infructuós per la sort del seu contrari, que quan ha vist que se l'acabava la benzina li ha proposat les taules. Rius les ha acceptat donant tranquil·litat a l'equip, i fiançant l'imminent desenllaç que es veia molt previsible.


Joan Pujol. Victòria
La partida més imprevisible per les diferents alternatives. Obertura i mig joc controlat per un Joan molt concentrat, que aconsegueix avantatge posicional. Un cop venen les simplificacions, Joan perd primer un peó, i volent complicar, perd un segon peó per enfrontar-se a un final inferior. 
La seva garra afegida a la manca de temps del contrari que es posa nerviós, aconsegueix amb una maniobra brillant guanyar qualitat, decisiu per guanyar la partida amb mestria admirable.


Carlos Verge. Victòria
Estrenant en el primer equip, amb victòria important davant d'un veterà també experimentat. Jugant amb negres, ha pogut anul·lar totes les iniciatives del blanc per trobar el camí de la victòria. 
Cremades les seves naus, en Carles ha recollit el premi merescut a la perseverança. Enhorabona...!


Xijunjie Zhao. Taules
La primera partida en acabar, i amb unes taules importants davant d'una promesa que cada cop es va consolidant més, i que representa el futur d'aquest magnífic club del Baix Maestrat. Les seves taules han animat molt a l'equip, i ha sigut el punt de partida per la ratxa de victòries que s'anirien acumulant. En Xinjunjie, igual que en Joan, ha deixat molt bones sensacions demostrant el seu progrés en ares dels beneficis del club. Felicitats per tots dos.


Segon "matx -ball" salvat i encara en queden tres, dels que necessàriament hem de salvar un, per mantenir possibilitats. Salvant dos, tasca molt més que difícil, però mai impossible, la salvació seria un fet!

La setmana vinent amb el Reus Deportiu, potentíssim candidat a l'ascens, l'objectiu és aconseguir un bon resultat. Si no s'aconsegueix puntuar, és molt important fer la millor puntuació possible per millorar el coeficient de desempat, que podria ser determinant en l'avaluació final.

Mantenint la garra i concentració d'avui, és possible, i amb això hem de creure!

Força i Sort!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada