dimarts, 29 de març del 2022

Excel·lent temporada de l'Amposta a la Lliga Catalana 2022

La Lliga Catalana 2022 ha estat una de les edicions més complicades, tant pel retorn a la competició després de molt temps sense competir en el format lliga (però si per equips via online i a l'Interclubs 2021) com per un inici accidentat i complex a causa del necessari compliment del protocol de protecció vers la COVID-19.

Això obstant, la possible afectació que ens hagi pogut implicar no s'ha de considerar com un punt negatiu a la competició, ja que en tot cas ha afectat a tots els clubs en general i en totes les posicions de l'equip, tant primers taulers, com darrers, com en tot l'ordre de forces dels clubs. De fet, diversos clubs van optar per la prudència i no van participar en la Lliga 2022. Confiem que la temporada vinent els podem trobar de nou i competir plegats, en especial amb els clubs que tenim al nostre territori.

Fotografia del partit Amposta - Peona i Peó B, disputat al Casino d'Amposta


L'Amposta A, que competia a un dels quatre grups de Segona Divisió Catalana, va veure's afectat per una reducció de taulers: enlloc dels 10 escaquers habituals es va competir amb 8 jugadors per equip. Aquest fet va beneficiar enormement als filials (es guanyaven dos jugadors de més nivell als primers taulers de l'equip), fet que ens va permetre acceptar la proposta de la Delegació de Tarragona perquè l'equip C competís a primera territorial i l'equip D jugués a segona territorial. Aquest ascens de categoria, malgrat implicava més taulers, ens beneficiava a l'hora de poder donar bones partides als jugadors de la nostra escola d'escacs. També cal posar de manifest la complexitat organitzativa que ens implicava, ja que cada cap de setmana el Club Escacs Amposta havia de mobilitzar i coordinar més de 38 jugadors, més acompanyats i vehicles.

Explicats els condicionants, podem valorar els resultats dels nostres equips en el diferents grups:


Segona Divisió catalana (8 jugadors / equip):


El primer equip del Club Escacs Amposta ha dut a terme una extraordinària competició, on ha competit en totes les rondes de les primeres posicions, amb 5 victòries, 3 empats i només 1 derrota. La tercera posició és un gran resultat i reflecteix la gran temporada realitzada.



Primera territorial Tarragona, grup II (8 jugadors / equip):


A primera territorial s'ha assolit l'ascens de l'Amposta B per a la temporada vinent, i una gran gesta amb l'Amposta, C, que ha aconseguit una molt meritòria 6a posició.

L'Amposta B va aconseguir 6 victòries i només una derrota davant del Tortosa. Amb aquest primer lloc va guanyar el mèrit de competir a la final provincial amb el campió de l'altre grup, la Lira Vendrellenca B. El nostre filial es va desplaçar al Vendrell, però va caure per 4½ - 3½.



Segona territorial Tarragona, grup II (6 jugadors / equip):


De nou un molt meritori resultat per a l'Amposta D, ja que estava format per jugadors formats a l'Escola, si bé ja havien competit en edicions anteriors de la Lliga. L'Amposta D va assolir 7 punts dels 9 possibles i només va caure derrotat amb equips de major experiència com són l'Hospitalet de l'Infant i el Tortosa B. La segona posició al grup té un mèrit enorme i cal felicitar a tots els jugadors ampostins.


Tercera territorial Tarragona, grup II (4 jugadors / equip):


La tercera territorial és una categoria de formació i que ensenya a competir en el format per equips als jugadors novells. Els equips Amposta E i F tenien com a objectiu disputar partides i aprendre el format de competició de la Lliga. L'objectiu es va assolir completament, i la segona i quarta posició al grup són anecdòtiques però també mostren l'esperit competiu dels jugadors que està formant la nostra escola d'escacs.


Finalment, agrair a tots els jugadors que han col·laborat en alguna de les rondes i al seleccionador dels equips, en Josep Chavarria, que cada setmana ha estat resolent en complex trencaclosques que suposa confeccionar tants equips.


Ens veiem l'any vinent a la Lliga 2023!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada