dilluns, 25 de juliol del 2022

Crònica del IV Open Internacional Escacs Amposta memorial Jose Balagué

Per Josep Chavarria


Del 22 al 24 de juliol s’ha disputat a l’Auditori municipal d’Amposta la quarta edició de l’Open internacional d’escacs Amposta, memorial José Balagué. En aquesta edició s’ha estrenat un nou format més comprimit, jugant 7 rondes en 3 dies, en ritme d’1 hora + 30 segons d’increment per jugador.





L’Auditori d’Amposta és de fa un temps la seu principal de les competicions que organitza el Club Escacs Amposta. Un espai a diferents nivells i amb una bona climatització i il·luminació li donen a una sala un encant i una sala òptima per a jugar a escacs.

L’ambient entre els jugadors va ser amistós i cordial, com és habitual en els tornejos d’escacs, amb retrobaments d’amics i coneguts d’altres batalles. I acabant cada partida amb un nou company de xarrades entre rondes. Jugadors d’arreu de Catalunya, Aragó i, una última inscripció sorpresa, d’Alacant (que al final es va endur el primer premi) van ser els valents protagonistes d’aquesta edició.

Vista general de la sala de joc


La primera ronda va començar el 22 de juliol a les 16:00 hores. Les 2 primeres rondes de la tarda van donar lloc a poques sorpreses, ja que el sistema suís fa un tall amb nivells desiguals. Tot i això, va haver-hi alguna sorpresa puntual.

El dissabte, amb les rondes 3, 4 i 5 per davant, van començar els primers duels interessants. Per la zona davantera, el jugador 4t de rànquing Frederic Corriguelas, es deixava el primer 0,5 punt contra la jove jugadora local Julia Lisiewicz en la 3a ronda.

A 4a ronda es va donar el primer duel de nivell. El jugador d’Alacant Marcos Garcia aconseguia vèncer al mestre català Ismael Molano, postulant-se com a un dels candidats a guanyar el torneig.

I la 5a ronda deixava la partida més important del campionat, entre els números 1 i 2 de rànquing, Macos Garcia i el jugador mestre català del Peona i Peó, Adrià Pérez. La partida va acabar amb una igualtat final, amb torre i tres peons per cada jugador, que signaven l’empat i deixaven la classificació final en mans de les dos últimes rondes.


Ronda 6: Frederic Corriguelas (Peona i Peó) i Marcos Garcia (CE Enric Valor)


Els dos jugadors van guanyar les seves partides finals de les rondes 6 i 7 i van haver d’esperar a que el desempat per Buchholz dictés sentència a favor del número 1 de rànquing Marcos Garcia. Els va acompanyar al podi el jugador local Josep Chavarria, que es va mantenir molt sòlid en tot el campionat, només perdent les seves partides contra els dos primers classificats.



Entrega de trofeus (d'esquerra a dreta): MC Adrià Perez (#2), Marcos Garcia (#1) i Josep Chavarria (#3)


El diumenge 24, a les 18:00 h., començava l’entrega de premis amb diversos regidors de l'Ajuntament d'Amposta. Es posava fi a un intens cap de setmana d’escacs, i emplaçant a tots els jugadors a una nova edició per l’any vinent. 


Els premiat per classificació, categories i trams van ser els següents:

Primers classificats (trofeu i/o premi en metàl·lic):

1r - Marcos Garcia Ramos (CE Enric Valor)
2n - MC Adrià Perez Garcia (Peona i Peó)
3r - Josep Chavarria Ferré (CE Amposta)
4t - MC Ismael Molano Lafuente (CE Barcelona)
5è - Frederic Corriguelas Armillas (Peona i Peó)


Per trams d'Elo FCE:

Tram A
Gerard Tallada (CE Amposta) (#6)
Joan Pujol (CE Amposta) (#7)

Tram B
Pep Chavarria Llambrich (CE Amposta) (#8)
Ernest Juncosa (Peona i Peó) (#10)

Tram C
Sergio Arranz (CE Escac Mat) (#11)
Darwin Toderas (CE Amposta) (#17)

Tram D
Nicolàs Garcia (CE Sant Cugat) (#12)
Albert Garriga (Zugzwang Valencia) (#15)


Per categoria o tram d'edat:

Sub08 - Andrés Pérez Monakhov (Amposta) (#30)
Sub10 - Pau Mulet (Mollet Vallès) (#33)
Sub12 - Guillem Sala (CE Amposta) (#27)
Sub14 - Alejandro Sánchez Vacova (CE Amposta) (#26)
Sub16 - Mateo Melgar (V Centenario) (#16)


Millor Veterà:

Mariano Albiol (Rey Fernando) (#13)
Josep Maria Beltran (La Ràpita) (#19)


Millor jugador local:

Lluís Pàmies (CE Amposta) (#9)




Finalment, el Club Escacs Amposta vol agrair la seva participació a tots els jugadors, a les famílies, a tots els col·laboradors i, en especial, a l'Ajuntament d'Amposta.






   






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada