dilluns, 3 de juny del 2013

Fi de curs de l'Escola d'Escacs

El proper 15 de juny finalitzarà el curs 2012/2013 de l'Escola d'Escacs del Club Escacs Amposta. Aquest ha estat l'any de la seva recuperació, ja que va ser una de les apostes i iniciatives proposades al mes d'octubre en l'assemblea de socis del club.


Les classes s'ha oferit des del mes de febrer fins al juny del 2013. S'han apuntat més de 20 xiquets i xiquetes, tot i què a les classes assistien entre 10 i 12 alumnes cada dissabte, ja que molts tenen més activitats extraescolars. L'horari era d'11:30 a 13:00, encara que normalment s'acabava 5 minuts abans per no coincidir amb l'hora que la Biblioteca tanca les seves instal·lacions.


El temari ha consistit en aprendre els moviments de les peces, el concepte de l'escac mat i de l'enroc, conèixer com s'apunten les partides (notació algebraica), a fer mat amb poques peces (dues torres, una torre i una dama) i més cap al final de curs se'ls ha ensenyat aspectes més teòrics com ara l'obertura (com començar la partida d'escacs, les primeres jugades) i el centre.


Tot i fer un únic horari de classe, els alumnes es dividien en dos grups. Un feia classe al mural (la majoria d'alumnes) mentre que els més menuts o què venien per primera vegada a les classes rebien una atenció personalitzada. Els dos professors s'encarregaven d'ajudar i ensenyar a cada grup una estona.

Les classes han estat dinàmiques i alguns alumnes inclús han arribat a participar aquest mateix any en els campionats que organitza el Club Escacs Amposta, ja fos el campionat de partides lentes per equips - Lliga d4 - o bé en partides ràpides de cinc minuts.


L'any vinent els monitors voldrien començar les classes al mes de setembre, per tal d'aconseguir que els seus alumnes participin en els campionats escolars que s'organitzen a nivell comarcal (1a fase) i provincial (2a fase). També s'intentarà fer dos grups de classe: un d'11:00 a 12:00 i un altre de 12:00 a 13:00, per tal de poder atendre més alumnes i poder donar-los una atenció personalitzada.

Si bé aquest aquest les classes han estat gratuïtes, el curs vinent la inscripció a les classes tindrà un preu reduït per tal de sufragar les despeses del material didàctic que s'entregarà als alumnes.

Les últimes dues setmanes serviran per entregar els diplomes per haver realitzat el curs d'iniciació als escacs i per fer un campionat entre tots els xiquetes i xiquetes que reben classes d'escacs a Amposta, ja sigui al Club Escacs Amposta o a les escoles de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada