dimarts, 15 de març del 2016

A falta d'una ronda, el Club Escacs Amposta certifica l'ascens a Segona Divisió

El diumenge 13 de març el nostre club va assolir una gran fita, com és l'ascens a Segona divisió catalana per la temporada vinent. Tot i que encara falta una ronda, l'Amposta va líder de la categoria de Preferent TGN i tant ell com el segon classificat, la Lira Vendrellenca, tenen suficientment marge de punts com per, passi el que passi la 9a i darrera ronda, mantenir una de les dues primeres places del grup que permeten pujar de categoria en la temporada 2016.

De fet, per aquesta temporada, a la delegació de Tarragona li corresponen dues places d'ascens de preferent a Segona divisió (enlloc d'una com estava previst inicialment), ja que hi ha una plaça que es reparteix entre les delegacions de Girona, Lleida i la nostra en funció del nombre de jugadors i equips que participen en la Lliga Catalana de la temporada en qüestió. Aquest any els clubs escacs de la nostra demarcació han fet un gran esforç col·lectiu i després de dues temporades aquesta plaça a retornat a la nostra delegació, amb unes xifres molt esperançadores de cara al futur: Primera divisió catalana: 2 equips (CE Tarragona i Reus Deportiu); Segona divisió catalana: 7 equips; Preferent TGN: 10 equips; Primera categoria: 12 equips; Segona categoria: 12 equips; tercera categoria: 25 equips.



A la ronda 8 tornàvem a jugar fora, amb la visita al Club Escacs Vila-rodona,  un club i municipi dels què és un plaer visitar. Durant tota la temporada s'han prioritzat les rotacions al primer equip, de manera que fins a 19 jugadors diferents han jugat alguna de les rondes, 16 dels quals gairebé exclusivament al l'A. Tenint amb compte que a preferent es juga al millor de 10 escaquers, aquesta xifra és significativa de la plantilla compacta que té la nostra entitat.




El partit amb el Vila-rodona va començar amb dues taules (2n i 3r tauler), però a poc a poc les partides van anar caient al nostre favor. De fet, tot van ser victòries excepte dues taules més al 1r i 9è tauler, de manera que cap partida dels ampostins va acabar amb derrota.



Acta de l'encontra CE Vila-rodona - CE Amposta


El 2 a 8 final ens assegurava mantenir el liderat una ronda més, però estàvem a l'expectativa del que podia passar a Vinaròs, on a la mateixa hora el Ruy López i el Torredembarra s'estaven jugant la tercera plaça del grup, que dóna accés a un play-off d'ascens amb l'avantpenúltim classificat de segona divisió catalana.




Acabat el matx ens vam desplaçar a un restaurant de la zona, ja que quan l'equip fa un viatge llunyà la costum en les darreres temporades és la quedar-nos a dinar, i mentre ens servien el primer plat ens va arribar un missatge des de Vinaròs: el matx havia acabat amb victòria per al Ruy López 5½ a 4½, pel que el Torredembarra es quedava amb 5,5 punts a la classificació i ja no podia atrapar-nos passés el que passés a la darrera ronda: l'Amposta tenia assegurada una de les dues places d'ascens!

 Fotografia de germanor entre els membres de l'equip ja acabant el dinar

Fotografia d'equip germanor de l'equip sortint del restaurant, celebrant l'històric ascens

Mirant enrere, aquest 2016 fa trenta anys del primer ascens a segona divisió del nostre club, amb la història victòria contra el Capablanca l'any 1986. El següent ascens -dels que en tinc constància- trigaria molt en arribar, ja que no seria fins l'any 1996 (equip del qual jo en vaig formar part).

Però no va ser fins la dècada passada, els anys dos mil, quan l'Amposta va competir en més ocasions en aquesta complicada categoria: els anys 2000, 2004 i 2005 la nostra entitat va jugar amb els millors equips de la província i de d'arreu de Catalunya. Aquells anys, per la configuració dels grups, era molt més complicat mantenir la categoria; actualment hi ha un millor repartiment geogràfic i en el vigent grup IV de segona divisió hi juguen molts clubs amics: el Peó Vuit, la Ràpita i el Masdenverge de Terres de l'Ebre, i l'Escacs Reus, el Tarragona B, el Valls i l'Escola Escacs Salou del Camp de Tarragona. També hi competeixen tres equips més de la província de Barcelona.


Ara només falta determinar el primer lloc i el títol de campió de preferent TGN 2016, que es decidirà amb el matx a la 9a i darrera ronda que jugarem amb la Lira Vendrellenca, segon classificat i cap de sèrie del grup. Afortunadament serà un partit on ens podrem dedicar a gaudir els escacs ja que ambdós equips tenim l'ascens assegurat, de manera que a més de l'esportivitat gaudirem de la germanor i la tranquil·litat de la feina ben feta. Aprofitem ja l'avinentesa per felicitar als amics de Vendrell (que van jugar a segona divisió la temporada anterior i aquest any l'han recuperat).


Dotze anys després, l'Amposta tornarà a competir a Segona Catalana!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada