dilluns, 7 de març del 2016

Recta final de l'Amposta en la Lliga Catalana d'escacs

Entre partida i partida hem arribat a la 7a ronda de la Lliga Catalana d'escacs. Aquesta és una jornada important perquè en els grups de 10 equips mostra les aspiracions de cadascú i en grups de 8 equips és la darrera ronda.

Des de la darrera entrada sobre la lliga s'han jugat 3 rondes i l'Amposta C i l'Amposta B, a tercera i primera provincial respectivament, han acabat la seva participació per aquesta temporada.

L'Amposta C, format íntegrament per jugadors de primer any, ha tingut una experiència positiva de cara a les partides dels campionats escolars però els resultats no han acompanyat, ja que al ser jugadors molt joves i novells en la competició no ha permès empatar o guanyar cap matx. Tampoc era l'objectiu, pel que donem per bona la temporada, bàsicament perquè ha facilitat "trencar el gel" en la competició més important que disputen els clubs. En la visita a Roquetes es va caure per 3 a 1 contra el Peó Vuit C i en la sisena ronda es va repetir el matx contra el Riu Sénia C -jugant a Benicarló- on també es va caure per un inapelable 4 a 0.



Fotografies del matx Peó Vuit C - Amposta C

L'Amposta B, que va jugar una ronda més el l'equip C, va perdre a casa contra el Peó Vuit C per un inapelable 1,5 a 6,5 i les dues rondes extres (els grups eren de 6 equips i s'havien de jugar 7 rondes a la categoria) el filial va sofrir derrotes igual de contundents contra el Flix i el Masdenverge B. Aquest any s'ha reforçat al màxim el primer equip i el fet que a preferent es juga amb 10 jugadors no ha permès tenir dos jugadors de nivell que defensessin els primers taulers. Això obstant, de nou s'ha primat que els alumnes de l'escola d'escacs disputessin les partides i agafessin experiència. Jugant dissabte i diumenge n'han aconseguit i molta!


L'Amposta, a preferent, ha disputat partits molt i molt complicats, en els que ha aconseguit bons resultats fruit d'una dura lluita en totes les partides.

A la ronda 5 es va visitar a la UE Cambrils, on es va aconseguir una treballada victòria per 4 a 6. En la ronda 6 va visitar-nos el Valls B, on també es va decantar al nostre favor per un 6 a 4. Però la ronda 7 era un derbi, amb el CE Tortosa, i aquests tipus de partits sempre són una incògnita i les partides tenen quelcom més que una ronda habitual de la lliga. Val a dir que era el matx que més respecte ens feia i si bé a la part del darrera teniem jugadors habituals del B i fins i tot algun debutant, a la part de davant de l'equip es va intentar ficar el millor equip possible.



Imatges del matx Tortosa - Amposta, ronda 7 de Preferent TGN

Finalment el partit es va decantar en favor dels ampostins, que van guanyar 4 partides, van empatar-ne 5 i en van perdre 1, pel que el resultat final va ser Tortosa 3,5 - 6,5 Amposta.


Ara per ara l'Amposta és líder provisional, fet destacable però també enganyós, ja que manca disputar el partit contra el Lira Vendrellenca a la 9a i darrera ronda, equip cap de sèrie d'aquesta temporada del grup de preferent de la nostra província.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada