dilluns, 11 de desembre del 2017

ESCRACKS, un llibre sobre els campions del món d'escacs

Avui farem una entrada poc habitual al nostre blog, centrat en les activitats del club, i parlarem d'un preciós i original llibre publicat per l'editorial "la musca": "ESCRACKS, campions del món", un llibre divulgatiu destinat als més petits de Jordi Amigó i amb il·lustracions de Martine Pop.





Tal com s’explica molt bé al pròleg, la motivació del llibre és la de donar a conèixer als nens i nenes que comencen a jugar als escacs la història dels millors jugadors d’aquest esport, recordant les anècdotes i referències més rellevants dels campions del món. Penjo un seguit de fotografies perquè us podeu fer una idea del contingut d'Escracks:



Com podeu veure, l'índex és molt complert i detallat. A continuació el llibre dóna pas al llistat de jugadors campions del món, començant per Wilhelm Steinitz, amb un format innovador i molt curiós: una primera pàgina amb el nom, la cronologia i una il·lustració a mà alçada del jugador, com les que us mostro a continuació: Alexander Alekhine i Bobby Fischer.




A la següent pàgina, amb la biografia (molt detallada!) més un seguit de cites cèlebres del jugador, i un petit problema (que augmenta lleugerament la dificultat a mesura que avancem el llibre) que es desplega per explicar-nos la solució i amb algunes anècdotes més:



El llibre segueix amb tots els campions del món, passant per l'inoblidable Kaspàrov i els seus successors (que he de reconèixer que algun d'ells ni el coneixia) fins arribar al campió vigent: Magnus Carlsen.






Finalment, una interessant i còmoda cronologia amb una detallada explicació del regnat de cada campió del món:



El llibre és una petita preciositat, tant pel format (quadrat i amb desplegables), com per les il·lustracions, com pel contingut treballat i sistemàtic del Jordi Amigó. L'enquadernació senzilla no és cap problema, ja que ajuda a què el llibre tingui un preu econòmic (16,00 €) (pel treball tant important de paginació) i que es pugui consultar amb molta facilitat.


Comentar-vos que la Marta Amigó, germana de l'autor, me'n va fer arribar una caixa per tal que tots aquells que vulguin regalar escacs per Nadal tinguin un excel·lent i original llibre destinant als xiquets i xiquetes que comencen a jugar a escacs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada