El proper dissabte 23 de desembre, d'10:00 a 13:00h, l'escola d'escacs Amposta fa jornada de portes obertes a la seu social del club, emplaçada al carrer Major 28 d'Amposta.
La jornada té la voluntat i objectiu d'ensenyar la tasca que es desenvolupa a l'escola del nostre club els dissabtes pel matí a la biblioteca, així com a les activitats extraescolars que s'imparteixen a alguns dels col·legis de primària d'Amposta (l'Agustí Barberà, el Miquel Granell i el Soriano Montagut).
Si voleu conèixer el club, saber quan fem classes o senzillament jugar una partida, us hi esperem!
Jo, alumne, que guanyaré amb els escacs?
Els escacs són un joc que es practica i lluita com un esport més. Manejaràs les teves peces com un exèrcit amb les que atacaràs, defensaràs, capturaràs altres peces i en bloquejaràs d’altres.
Amb els escacs has de mirar, pensar-ho bé i, finalment, decidir un moviment. Planifica l’estratègia que ha de seguir el teu exèrcit de peons, cavalls, torres i alfils, i medita cada tàctica. I juga! però fes-ho convençut, perquè la decisió d’on poses cada peça és teva i només teva!
No importa l’edat que tinguis tu ni el teu oponent: és un joc per a tota la vida. Però el més important és que en els escacs podràs guanyar o perdre un partida, o fins i tot empatar-la (fer taules), però el que és segur, segur, és que en acabar la partida hauràs guanyat un nou amic!
El meu fill, que obtindrà dels escacs?
Els escacs ensenyen a prestar atenció, tenir paciència i aprendre a concentrar-se. Jugar a escacs implica en sí un aprenentatge, a fer treballar la memòria i a tenir una nova organització i estructuració mental. A més, durant la pràctica dels escacs es millora la compressió lectora, s’adquireix lògica i sentit comú, i els xiquets i xiquetes aprenen a organitzar-se i planificar-se, ja que aquests aspectes són els primers que assumeixen quan vol guanyar una partida.
Els escacs milloren el rendiment escolar, tal com està comprovant el projecte “Escacs a l’Escola”, estudi on intervenen el Departament d’Ensenyament, diferents universitats de Catalunya i la Federació Catalana d’Escacs.
A més, la pràctica dels escacs millora les relacions socials (es juguen molts torneigs i es fan molts amics de llocs molt diferents), implica una superació i creixement personal, a la vegada que s’adquireixen aspectes més abstractes com són el foment de valors personals, l’aprenentatge dels propis errors, aprendre a prendre decisions, acceptar i vèncer la frustració, a controlar els nervis i assumir la necessitar d’entrenar.
També us pot interessar: "Carta als pares i mares dels alumnes de l'escola d'escacs"
També us pot interessar: "Carta als pares i mares dels alumnes de l'escola d'escacs"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada