dilluns, 15 d’octubre del 2018

El Club Escacs Amposta campió de Catalunya d’escacs per equips 2018 en la categoria de prebenjamí

A pocs dies de complir el seu 70è aniversari de la seva fundació, el Club Escacs Amposta ha signat una de les notes més brillants de la seva història. Durant el passat pont del Pilar, el 12, 13 i 14 d'octubre de 2018, el nostre club va competir a la localitat gironina de Tossa de Mar en un dels torneigs de més destacats del calendari dels escacs catalans: el campionat per equips d'edats, que engloba els trams de edat de sub08, sub10, sub12, sub14, sub16 i sub18. De la delegació de Tarragona només es va desplaçar el nostre equip, fet que ens va deixar una mica orfes de companys habituals però que no va ser impediment per gravar una magnífica gesta a l’assolir el títol del tram de jugadors més joves, el prebenjamí o sub08, amb un domini gairebé aclaparador, ja que en la 6a i darrera ronda van jugar entre ells els dos equips que ens representaven a la categoria, amb un matx entre l’equip Amposta sub08 A (que liderava la classificació) amb l’Amposta sub08 B (que ocupava la quarta posició a només mig punt!) per a competir pel títol! Després d’unes intenses partides, l’Amposta sub08 A s’imposaria als seus companys per 3 a 0 amb el que l’equip A quedava el primer classificat amb 14 punts, mentre que l’Amposta sub08 B ocupava la sisena -y molt meritòria- posició.

Equips de l'Amposta sub08 B (esquerra) i de l'Amposta sub08 A (dreta) a punt d'iniciar-se la 6a i darrera ronda


En el tram sub08 competien 19 equips de tres jugadores, pràcticament tots de la província de Barcelona i alguns de Girona. Especialment temibles eren el Montornès (segon classificat) i el Sitges (quart classificat). Va acompanyar-nos al podi el Colón Sabadell Chessy, tercer classificat, i el cinquè lloc va ser per al Gerunda, que amb 11 punts va superar a l’Amposta B que es va quedar amb 10½.

L’altre representant en el torneig va ser l’Amposta sub14, que va acabar el vintè classificat entre 23 equips participants. La determinació i resistència de Joan Pujol, Albert Jovaní, Xixunkang Zhao y Daniel Ferrer va ser espectaculars i va ser mereixedora d’un millor lloc a la classificació final. 

Campionat sub14: Peona i Peó B vers l'Amposta


Perquè ens fem una idea de la dimensió del torneig, a excepció dels sub08, tots els equips estaven compostos per quatre jugadors. En total, al torneig d'edats de Tossa de Mar es van agrupar 118 equips i més de 450 jugadors, més els respectius acompanyants.

La gran actuació dels jugadors sub08 de l’Amposta, més el títol aconseguit, és un fidel reflex de l'intens  treball que s’ha realitzat no solament els darrers mesos, sinó els dos darrers anys en aquestes i totes les categories on l'escola d’escacs del club competeix i imparteix classe. Per al Club Escacs Amposta és un premi i reconeixement per al seu treball amb els escacs base i una de les majors gestes de l'entitat en els seus 70 anys d'història.

 Finalitzades les partides, tocava l'anàlisi!


Finalment, m'agradaria fer un agraïment a les mares i pares que confien amb nosaltres i sense els quals res del que hem dut a terme, des de què amb recuperar les classes d'escacs per als més menuts a principis de 2013, hagués estat possible. Copio les paraules d'una mare que ens va agrair el nostre treball i que reflecteixen l'esperit de germanor que hem viscut aquest cap de setmana al Campionat de Catalunya d'escacs per equips d'edats:

Aquests tres dies a Tossa de Mar han estat molt emocionants! Donar les gràcies a Ferran per la seva dedicació i per cuidar molt al club, a Dani pel seu treball, als delegats que heu fet molt bona feina, als sub14 que heu demostrat un gran companyerisme i passió pels escacs, als germans petits per suportar tantes hores d'espera i a totes les famílies, que són un encant i que han fet que es respiri un gran ambient i molt bon rotllo tots aquests dies. Felicitar als Guillem, Josep i Júlia per ser uns grans guerrers lluitant fins al final, i al Pol, Alejandro i Marta per ser grans campions i uns grans xiquets!

Fotografia de germanor entre les families del sub08


De fet, l’únic moment amb cares llargues va ser quan els sub08 A va imposar-se a la darrera ronda al sub08 B, ja que els companys vencedors van sortir sensació agredolça a l’aconseguir el títol contra els seus companys i amics. Per sort, l’ambient post-partida (i en totes les rondes) era tant positiu que ven aviat van començar les celebracions, ja que el títol era de tots.

Al Pol Jordana, a l’Alejandro Sánchez, a la Marta Serra, a la Júlia Miró, al Guillem Sala i al Josep Marsal, gràcies per haver escrit una de les pàgines més brillants del nostre club.


2 comentaris: