dimarts, 13 d’agost del 2019

Rècord històric de participació en el campionat d'escacs Amposta 2019


Xifra rècord de participació, fins a 82 jugadors, al clàssic de partides ràpides d'escacs per Festes Majors d'Amposta en l'edició 2019.





Una hora abans de l'inici del torneig ja s'havia tancat la inscripció i 10 minuts abans ja hi havia fins a 5 persones en llista d'espera per poder participar en cas d'haver-hi alguna baixa. A les 15:30h va començar el muntatge que va ocupar gairebé la totalitat del carrer Major, amb taules a banda i banda de la porta de la seu del Club Escacs Amposta al carrer Major núm. 28.




El torneig es va desenvolupar molt plàcidament gràcies a la bona predisposició dels jugadors i a una gran col·laboració de les mares dels alumnes de l'escola d'escacs, que van estar en tot moment pendents de tots els detalls. Tenir un equip de so, cortesia de InfoServeis Miró - Informàtica, també va ser una gran ajuda. 

Recordar també el destacat patrocinador del torneig, Germans Gèlida -  Ebre Mòbil, que ha col·laborat tant en el torneig absolut com l'infantil de demà. És per aquest motiu que en les taules centrals es lluïa la següent publicitat:




Va haver-hi una modificació puntual de les bases del torneig, ja que es va incorporar un trofeu al millor jugador sub16 i un premi especial per al millor mare/ pare (no federat) d'un alumne de l'Escola d'Escacs Amposta. Veure que tenen un (*) a la classificació. Hi havia un trofeu per al primer i una -extremadament disputada- cullera de fusta per al darrer classificat.

Aparentment va regnar la cordialitat i la germanor, però la lluita per la "Cullera de Fusta" en realitat va ser temible, amb pactes i ofertes per sota mà que no es poden descriure...



Els trofeus per als millors classificats van recaure en:

Campió: MF Llàtzer Bru Rullo (CE L'Ampolla - Cerdanyola del Vallès)
Sotscampió: GM Stefan Djuric (CE Amposta)
3r classificat: Pablo Baquedano Coarasa (Palacio de Pioneros)

MF Llàtzer Bru recollint el trofeu de campió 2019 (veure crònica específica en aquest enllaç)

El GM Stefan Djuric recollit en trofeu de sots-campió



Campió per equips: CE L'Ampolla (21,5 punts)
Sotscampió per equips: CE Amposta (20,5 punts)
3r equip classificat: CE Hospitalet de l'Infant (17,5 punts)

El CE L'Ampolla recollint el trofeu de campió, entregat per Germans Gèlida SL



El CE Amposta, rebent el trofeu de segon millor equip del torneig de Festes Majors 2019. Va entregar el trofeu la Sra. Iris Castell, regidora de Promoció i Turisme Esportiu






El CE Hospitalet de l'Infant recollint el trofeu al 3r millor equip. Entrega el trofeu la Sra. Carla Bonfill, Regidora de Joventut i Participació Ciutadana


Millor jugador local: Albert Jovaní (CE Amposta)
Millor jugador veterà (+55 anys): Pedro Torres (CE Amposta)

Albert Jovaní Vilanova (sub14) rebent el trofeu com a millor jugador del CE Amposta. Entrega el trofeu la Sra. Iris Castell, regidora de Promoció i Turisme Esportiu 


Millor jugador sub16: Xijunjie Zhao (CE Amposta)
 

Millor jugador sub14: Nicolás Bellón (Gambito Benimaclet)
  

Millor jugador sub12: Gerard Añó (Peó Vuit)


Millor jugador sub10: Pol Jordana (CE Amposta)


Millor jugador sub08: Oriol Roure (CE Mollerussa)



I per al final hem deixat el trofeu al millor (o no) mare / pare del torneig. Val a dir que durant el desenvolupament de la competició va haver-hi una peculiar anotació de resultats que va alterar la classificació, ja que un dels resultats comunicats a taula era incorrecte. Dóna la casualitat que amb aquest punt -que no era procedent- aquest jugador era campió del trofeu del millor (o no) mare / pare del torneig. Davant d'aquesta complexa situació el Comitè de Competició de la prova va decidir que el trofeu a la millor mare / pare del torneig (sense Elo i amb el fill/a a l'escola d'escacs Amposta) fos per a la següent classificada, la Sra. Rosmarí Mestre:


Rosmarí Mestre, millor mare d'un jugador/a de l'Escola d'Escacs Amposta

I el premi honorífic al "no millor mare / pare", molt disputat i amb màxima competència i rivalitat, va ser per Anton Serra:

Anton Serra, premi "Cullera de Fusta" al "no millor" pare d'un jugador/a de l'Escola d'Escacs Amposta. Li va entregar el premi la seva filla, Marta Serra.



I fins aquí la crònica del torneig de Festes Majors 2019. Recordar que demà celebrarem el Campionat Infantil d'escacs 2019 i, novament, agrair la nostre patrocinador, Germans Gèlida - Ebre Mòbil, la seva imprescindible col·laboració. També cal remarcar el gran suport de l'Ajuntament d'Amposta i la regidoria d'Esports, així com la col·laboració del bar "Il Viale" de la Dolce Vita. Finalment, donar gràcies a tots els participants i acompanyants, als quals esperem veure de nou l'any vinent.


   

   









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada