dilluns, 27 de gener del 2020

Crònica ronda 2: Salauris B 3 - 7 Amposta

SALAURIS “B” 3 - 7 AMPOSTA
Per Josep Sánchez Mayor


I va arribar diumenge, i per fi va lluir el sol!


La tempesta GLORIA va deixar la seva empremta de caos i desolació en bona part de la geografia espanyola, i en especial a Catalunya. A primeres hores del matí, el camí cap a Salou era ben esclarit, i poc o res feia recordar els desfets de la gran llevantada.

Però el que ningú podia imaginar, és que un Amposta "Gloriós" arrasaria el que no va poder la gran tempesta, la seu del Salauris  "B" (conegut fins la temporada passada com Escola Escacs Salou), que amb impotència i incredulitat va veure com, de mica en mica, les destrosses per la nostra empenta anaven debilitant les forces del seu equip, i d'això els homes del temps no els hi havien avisat!

El resultat, una victòria sense pal·liatius i sense cap partida perduda, tot i vindre amb un equip amb sis titulars de l'1 al 10, però amb molta solvència a partir d'aquí, i comptant amb dos reforços del "B" com Xijunjie Zhao i la Júlia Lisiewicz que s'estrenava per primer cop a l’equip A, i complint els dos amb força èxit i, de pas, garantint el seu compromís per properes actuacions. Amb aquest resultat tenim optimisme per seguir somiant, i amb la vista posada en la setmana vinent que ens visita un altre equip "B", el Terrassa; que si seguim així d'endollats, podria caure el tercer punt i es faria un pas molt llarg per mantenir la categoria. I després... el que vingui! 

Destacar per l’últim, que ni el fred que feia en la sala de joc ni els lavabos tercermundistes ben a fora del local, no van tindre culpa ni la tempesta Gloria, ni cap responsabilitat el nostre equip l'Amposta "Gloriós"; encara que després de la davallada, potser si els hi convindria demanar ajudes per zona catastròfica... 

Bromes a part si és cert que sobretot els lavabos, no son dignes de una entitat que té un equip en la Divisió D'Honor.


PARTIDES:


Pedro Zurano: Victòria

Avui totes les partides tenien un especial accent musical, que per l'efecte de les llevantades cadascú va interpretar a la seva manera. Així el nostre primer tauler, xiulava "El vent" de Raimon, i el que va començar com una brisa suau, va acabar amb llevantada..! Bé pel Pedro!


David Miralles: Taules

La última partida en acabar i David ho tenia decidit, la cançó escollida..."Aserejé" de les Ketchup. Al principi no ho teníem massa clar, però al final vam captar la lletra i tothom va acabar ballant el "Aserejé ja deje tejebe tude jebere sebeiunouba majabi an de buididpí". I així vam anar ballant tots cap als cotxes i cap a casa.






Anselm Espuny: Victòria

Aquí no podia fallar..."Cuando digo que te amo" de Roberto Carlos. Anselm va vindre amb la seva noia, i segons sembla, l'esperit del seu contrincant va aparèixer pel local, i quan els va veure junts, no va voler intervenir i amb bon criteri va sacrificar el seu punt. Jo hauria fet el mateix!


Josep Chavarria: Taules

La cançó que va triar al Josep..."L'estaca" de Lluís Llach. Molt confiava a estirar més que el seu contrincant i en emportar-se el punt, però guaita aquí que el seu rival portava xiclets d'espinacs, i és clar, un tirant per aquí, l'altre tirant per allà i la partida no tombava ni cap a un cantó ni cap altre, pel que es van repartir el punt i els dos contents.



Agustí Luna: Taules

Aquí va sonar un clàssic, el vals de "El lago de los cisnes" de Chaikovski. En veritat, la partida va ser de pur ballet. Les peces dels dos oponents eren com cignes que voltaven i voltaven pel tauler amb sintonia d'una melodia meravellosa. Tant van voltar que vam quedar marejats, aquella corriola no havia forma de fer-la parar, i només quan van quedar esgotats van firmar les taules en gran alleujament pels contendents, i pel nostre equip que seguia sumant...



Josep Sánchez. Victòria

El cognom del meu contrincant era com el del general rus que va prendre Berlín en la Segona Guerra Mundial. O sigui que amb molt respecte li vaig dedicar un "Kasachok", i li vaig ballar amb tanta eufòria que només en va faltar el gorro. Això li va sensibilitzar tant que m'ho va agrair, contribuent a la nostra causa cedint el punt!


Nèstor Biosca: Taules

Debut de "l'infant terrible" de la Sénia. Avant matx portava una altra sintonia, però un cop engegada la partida amb una Berlinesa en joc, la va canviar per "Lilí Marlen" cançó molt popular alemana, càntic de caserna que es va fer famosa en la Segona Gerra Mundial. La partida llavors es va tornar trista com la mateixa cançó i amb molta tristesa van signar unes taules, que amb alegria va agrair el nostre equip...

Benvingut Néstor!!



Xavier Abarca: Taules

Bé, aquí ens hem de treure el barret. Partida un tan abstracta, amb un "follón" que deu ni do. I és clar, la cançó que portava en el cap el nostre amic Xavier era el "Poronponpon" de Manolo Escobar. Ell la taral·lejava i el seu contrincant la ballava. Tot un espectacle per l'afició que admirada, va ser testimoni d'un final amb "zapateo" inclòs. Quan la cosa es posava "magra", una entrega de torre brillant va propiciar unes bones taules per acabar d'arrodonir el resultat.




Júlia Lisiewicz: Taules

Debut de la Júlia amb molta prudència que s'ha vist reflectida en el seu joc. A ritme de vals com el "Danubio Azul", amb elegància i subtilesa a donat unes quantes voltes, i quan ha vist que aquell ritme no donava per més, ha firmat unes taules que han sumat per l'equip i per la seva confiança. Benvinguda Júlia!


Xijunjie Zhai: Victòria

Retrobada de Junjie al primer equip després de l'experiència de l'any passat. La seva evolució és un fet, i avui ho ha demostrat; però no donant una de les seves exitoses conferències, sinó fent un autèntic recital a lo Pavarotti. Les ha cantat totes:"O Sole Mio", "Caruso", "Nessun dorma", "La Traviata", etc. L'equip en peu fent-li la “ola”, i fins i tot el seu contrincant l'aplaudit.

Si segueix jugant amb aquesta temperància i sotilesa, donarà moltes alegries al nostre club. Benvingut a la retrobada!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada