dilluns, 10 de febrer del 2020

Crònica ronda 4: Lira Vendrellenca 7 - 3 Amposta

LIRA VENDRELLENCA 7 - 3 AMPOSTA
Per Josep Sánchez Mayor

Les 8:00 del matí. El dia començava a despuntar i un cel ben obert donava la benvinguda, però els núvols potser es trobaven a l'horitzó amb caires de tempesta. Arribat al punt de trobada a la cantonada de sempre del Parc dels Xiribecs, la majoria hi havia arribat i només calia esperar l'últim gladiador per emprendre el viatge cap al Vendrell en les terres del Baix Penedès. Allà ens esperava un partit prou difícil davant l'equip de la Lira Vendrellenca. 

La sort del calendari feia que els dos equips ens trobéssim en la quarta jornada compartint liderat, i amb les tres rondes guanyades. Però allà les “feres” d'una Lira molt reforçada i amb la moral pels núvols després de guanyar a dos dels grans favorits, ens esperaven en la sorra del seu circ amb ganes de netejar les desfetes d'un passat bastant present, i feia molt difícil la nostra tasca de donar la sorpresa amb mig equip titular davant, i l'altre mig darrere, un “Power Team” carregat d'il·lusió i amb tarannà suficient per donar esperances de repetir les dues gestes del 2017 i 2018, quan també els vam visitar i la victòria ens va premiar amb dos punts molt valuosos i necessaris en aquelles dues lligues.

El plus vitamínic era que el dinar havia estat reservat en el Pitch & Put del Vendrell, lloc talismà on vam celebrar aquells èxits i on encara recordem a la xef brindant amb nosaltres pel triomf com si fos una ampostina més... i això engreixava el nostre optimisme!

Un cop arribats, la Lira va presentar l'equip titular sense sorpreses. La diferència d'Elo a favor seu era com ja presumíem aclaparadora, i la seva armada reial conformada per elefants, lleons i tigres de bengala, obligava al fet que ens encomanéssim a les forces de l'univers, i esperar un miracle per sortir sans i estalvis.

Al final no hi va haver núvols, el dia va estar prou aclarit, però ja es va encarregar la Lira de muntar una tempesta alineant a tots els seus titulars, que vam controlar durant bona part del matí, però de mica en mica la seva empenta es va anant imposant, i la seva pressió va acabar per decidir algunes partides que hauríem merescut millor sort.

Es podria dir que vam lluitar de valent, tots vam ser "Espartacos", i com tals vam caure amb dignitat, però al dinar en el Pitch & Put del Vendrell va servir de resurrecció, i ens va donar ànims per tornar a donar el millor, i encarar el pròxim repte contra la Lira de Barcelona amb totes les energies, tot i que no serà fàcil. Si aquesta ens ha rebut en totes les "feres", la propera vindrà amb tota l'armada. Ens haurem de protegir amb casc i jaqueta antibales... 

Els equips B, C D i E segueixen sumant i continuen amb la seva marxa progressiva que els ha de conduir cap a l'èxit final.

Tota la sort i fins aviat!


PARTIDES:

Pedro Zurano: Victòria

Autèntic duel entre "elefants". L'únic "elefant" que portàvem s'ha imposat donant una lliçó de control, anul·lant totes les opcions d'atac per part del seu rival que conduïa les peces blanques, i donant un cop fulminant i definitiu que ha fet tombar a la sorra, davant la decepció i sorpresa de la seva parròquia.

Amb aquesta victòria, es situa al capdavant del "Pichichi" empatat amb Xavi Aloy, que si suma a la llista.


David Miralles. Derrota

Interessant la partida del David que ha portat sempre la iniciativa, però sense trobar el fil conductor que el donés cert avantatge per arribar a un final amb garanties. En aquest llarg camí s'ha deixat un peó, que ha sigut definitiu perquè el seu rival, un altre dels "elefants" de l'equip contrari, el fes valer per emportar-se l'últim punt del seu equip.


Anselm Espuny. Derrota

Parlant d'elefants, a l'Anselm li ha tocat a un que ve de l'escola cubana. Un jugador que no para de progressar, i que no s'ha fixat límits en el seu horitzó. L'Anselm jugant amb negres ha patit de valent les seves envestides, i per molt que ha lluitat, no ha pogut aguantar la pressió i setge a què sigut somes, cedint el punt de forma inevitable.


Josep Chavarria. Derrota

Molt bona partida del Josep en aquest cas davant d'un dels "lleons" de La Lira Vendrellenca. Sempre portant la iniciativa, s'ha buidat buscant el camí cap a la victòria, però el talent i l'experiència del seu contrincant, no sols l'hi ha anul·lat, sinó que li ha donat al final la volta a la partida, donant-li un punt decisiu al seu equip que decantava el matx a favor seu.


Josep Sánchez. Taules

Interessant partida amb molta molla. Amb una transposició fallida de la Siciliana, un cavall m'entra fins la "cuina", i en trenca tota possibilitat d'enrocar-me. Però jugant sicilianes, quantes partides el Rei no s'enroca..? Doncs, he gaudit amb una defensa que no sols anul·lava les seves envestides, sinó que les peces al mateix temps que defenien, també eren punyals que havia de controlar amb molt de compte si no volia mossegar la pols. Així les coses, al final he obtingut avantatge de dos peons, que per una millor disposició de les seves peces, no he pogut traduir amb l'èxit anhelat, repartint el punt i fent justícia a una partida molt dinàmica.


Daniel Rius. Derrota

Aquest cop al nostre "pitoniso" li ha fallat la bola de vidre. Ni portant cotxe, ni sense portar. Avui li ha tocat un dels "tigres" de l'equip rival, i tant confiava en les seves possibilitats, que ha encarat la partida amb força agressivitat fent una dubtosa entrega de qualitat, que no ha tret el profit esperat, però malgrat que ha pogut recuperar el material, no ha sigut suficient per treure mínima avantatge, igualant-se la partida. Després una petita errada la pagada perden un peó, que ha sigut decisiu perquè el seu contrincant no perdonés, i anotés un punt important pel seu equip.


Xavier Abarca. Victòria

Gran partida d'en Xavier i gran victòria davant les urpes d'un dels perillosos "tigres" al que s'havia de domesticar.

Ho ha aconseguit sense embats, i sense fer soroll, l'ha sorprès amb una combinació treta de la txistera, que li ha fulminat tombant-lo a la sorra i enviant-lo a fer-li companya a "l'elefant" tombat pel nostre Pedro.

Estrenant victòria, s'allibera de "l'amenaça" de la cullera de fusta en gran alleujament.


Xijunjie Zhao. Derrota

En el cotxe he posat música de la Tamla Motown perquè despertés i carregues piles. Potser m'he passat, perquè ha sortit com a una moto..!! Ha encarat la partida contra un dels "tigres" de l'equip rival amb una marxa, que deu ni do!

A la jugada 10, ja havia entregat una peça per dos peons, i buscava petroli davant un "tigre" que se'l mirava amb cara de pocs amics, i se li eriçaven els bigotis. Per tremolar...!
Tot i la cara de pòquer del nostre Zhao, el seu rival ha vist el "farol", i no ha caigut en els paranys, anotant-se la victòria sense masses complicacions.


Júlia Lisiewicz. Derrota

Un altre "víctima" de la música de la Motown. Però al revés que Xijunjie que va sortir tot revolucionat, ella ha sortit marejada. Per la música...? Pot ser.., encara que ella deia que era pel viatge per anar darrere. En tot cas, la recuperació ha sigut ràpida i ha lluitat força bé contra el penúltim dels "tigres" del circ vendrellenc. Un final amb cavall passiu de la Júlia davant un alfil molt més actiu, ha decidit la partida. Tota una llàstima perquè hauria merescut millor sort.

Per si de cas, el pròxim cop els hi posaré unes "sevillanes" dels cantors d'Hispalis, a veure si dóna millor resultat... jejeje


Xavier Aloy. Taules

Un cop més en Xavier no hi ha decebut. Les seves taules davant l'últim "tigretó" de l'equip rival, si sumen a les dues victòries de l'avant passat, mantenint la imbatibilitat en aquesta seu.

Amb ell la música de res l'ha afectat. És més, li donava igual el que li hagués posat. Venia convençut de puntuar, hi ha complit amb el pronòstic, convertint al "tigretó" amb un "minino" fins a quasi domesticar-lo. El final igualat i difícil encara que mínimament superior, no ha pogut traduir-lo en victòria a pesar dels seus esforços.

Amb aquestes taules, Xavier es situa al cap davant del “Pichichi” empatat amb Zurano!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada