dilluns, 14 d’abril del 2014

Trobada Interclubs de les escoles d'escacs d'Amposta i La Ràpita

El dissabte 12 d'abril, per la tarda, es va dur a terme la primera trobada interclubs d'alumnes de l'Escola d'Escacs Amposta i l'Escola d'Escacs de la Ràpita.

Cartell de la trobada

Va ser una jornada d'escacs molt intensa (3 rondes, amb partides de 30 minuts per cada jugador) i en la que molts alumnes de l'escola van disputar la seva primera partida de campionat. Aquest fet és molt important perquè cada alumne havia d'anotar les jugades en una planella (les seves i les del seu rival), jugar amb rellotge (pitjar-lo després d'efectuar cada jugada) i sofrir la pressió de guanyar ja que jugaven en equip (es sumen els punts individuals de cada partida per veure el resultat final del matx).



Van haver-hi 29 participants, 17 d'Amposta i 12 de la Ràpita, pel que els ampostins van descansar alguna ronda en la que van jugar amb un company de l'escola. Es van fer dos equips per club, agrupant els jugadors de 2n any (amb més experiència) en un equip de 5 taulers i els de 1r any (més novells) en un altre de 7 taulers.  Es va intentar que cada xiquet/a quedés aparellat amb un xiquet/a de la seva edat i nivell.



En la primera ronda els jugadors ampostins de 2n any es van imposar amb solvència en el seu matx, mentre que l'equip de 1r any va perdre per la mínima contra la Ràpita.



En la segona ronda es van girar les tornes i va haver-hi un empat a 2½ entre els equips de 2n any, i l'equip ampostí de 1r any es refeia de la derrota inicial i s'imposaven per la mínima a l'equip de la Ràpita.


La tercera ronda ambdós equips de l'Escola d'Escacs Amposta aconseguirien la victòria, en la que va destacar la del jove Arnau Cabanes en el primer tauler, la qual va decidir el matx en una partida agònica.


Finalment, us deixo un llistat dels jugadors participants amb els resultats obtinguts en cada ronda. És un llistat ordenat alfabèticament.


Si en aquesta ocasió els rapitencs s'han apropat a Amposta, a final de curs, al més de juny, serem nosaltres els tornarem la visita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada