divendres, 22 de març del 2013

Nova era, nova cara

Una de les fites que ens havíem marcat quan vam decidir recuperar el club era el de dotar-lo d'una nova imatge, una nova cara.

Fins a finals del 2012 el segell del Club Escacs Amposta era el característic logotip del pont penjant d'Amposta, amb les dues torres a cada extrem. És una estampa molt ben feta i, sincerament, molt atractiva. Dono fe que ens va costar molt trobar quelcom que el podés substituir ja que la nostàlgia era molt intensa i els primers esbossos no complien amb les expectatives.


Com podeu observar la perspectiva cònica està ben feta i es visualitza perfectament el pont, el riu Ebre, els cables tensors que suporten l'estructura penjant i les línies de text, les quals s'integren perfectament.

El que preteníem era simplificar-lo, sense perdre l'essència, i que el text identificador del club quedés a sota. Primer volíem mantenir la idea de les dues torres, però aviat ens vàrem adonar que copiant l'antic logotip no aniríem enlloc. Després vam intentar mesclar la torre i un tauler on hi haguessin incorporades les lletres dintre de cada escac... però tot plegat era massa complex i, s'ha de reconèixer, poc atractiu.

Finalment, i en un arranc simplificador que ens va ajudar a trobar l'opció més atractiva, es va grafiar una de les torres del pont, en solitari, tot formant-se amb el traç d'una sola línia, més un suport lateral per dotar-la de perspectiva. El text, com s'havia pretés d'un primer moment, quedava a sota, refermant el nom del nostre club i la seva activitat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada