dimecres, 30 de juliol del 2014

Circuit d’Escacs Ràpids a les Terres de l’Ebre

A continuació us presento el primer Circuit d’Escacs Ràpids a les Terres de l’Ebre:


És molt habitual que aprofitant les festes majors els pobles d'arreu els clubs organitzin campionats de partides ràpides d'escacs. De fet a Amposta és, i ha estat durant molt temps, l'activitat més rellevant que s'organitza.

En aquesta temporada 2014, però, els clubs ebrencs hem decidit sumar-nos a les iniciatives que ja han tingut a altres zones de Catalunya i a les comarques veïnes del Maestrat i organitzar el nostre circuit d'escacs ràpids.

Gràcies a Sergi Serrano, jugador del Peó Vuit de Roquetes, per donar el primer pas i per encarregar-se de coordinar els campionats a la Terra Alta, i a tots els clubs que han apostat per sumar-se a n'aquest circuit.

Us adjunto les bases:


Bases Circuit d’Escacs Ràpids a les Terres de l’Ebre:

1. L’objectiu del circuit és promoure el joc del escacs i fer-lo arribar a totes els aficionats.

2. Integraran el circuit els torneigs d’escacs ràpids que s’organitzen a Roquetes, La Ràpita, Masdenverge, Pinell de Brai, Amposta, Móra d'Ebre, Gandesa, Tortosa i Horta de Sant Joan.

3. Cada torneig tindrà el format de temps de joc que l’organitzador desitgi, sempre i quan sigui escacs ràpids. Els formats poden ser: 3 minuts + 2 seg/jug, 5 minuts finish, 5 minuts + 3 seg/jug, 10 minuts finish, o alguna altra possibilitat.

4. Al guanyador d’una prova (el primer classificat) se li donaran 25 punts. Al 2n classificat, 24 punts. Al 3r classificat 23 punts. I així consecutivament fins al 24é classificat, que se li donaran 2 punts. Al 25é classificat, i a la resta de jugadors fins completar el nombre de jugadors classificats, se li atorgarà 1 punt.

5. Una vegada finalitzat tots els campionats del circuit, es sumaran els punts dels 6 millors registres a cada jugador, és a dir, un participant que jugui totes les proves, se li computaran només els punts dels 6 torneigs on assolit una millor classificació.

6. Els jugadors que participin en 5 proves o menys se’ls sumaran els punts aconseguits en el campionats de ràpides que hagin participat.

7. El guanyador del circuit serà el jugador que hagi assolit més punts. El sotscampió serà el segon jugador amb més punts i el tercer classificat el tercer amb més punts.

8. En cas d’empat a punts, els desempat es regirà pels següents criteris:

a. Guanyarà el jugador que hagi assolit més vegades la 1a posició en les 7 proves disputades. 
b. En cas que en aquest desempat també hi hagi empat, guanyarà el jugador que hagi assolit més vegades la 2a posició en les 7 proves disputades. 
c. En cas que en aquest desempat també hi hagi empat, guanyarà el jugador que hagi assolit més vegades la 3a posició en les 7 proves disputades.
d. Si també hi ha empat, serà guanyador aquell jugador que quedés millor classificat a la prova del circuit on hi hagi hagut més jugadors participants. 
e. En cas d’empat, es computarien el nombre de victòries entre enfrontaments particulars. I en cas d’empat, guanyaria qui tingués més victòries jugant amb negres.

9. S’entregarà un trofeu als tres millors classificats del circuit.


Us esperem a tots i totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada