dimarts, 29 de juliol del 2014

El GM Alfonso Romero guanya el primer Open Internacional d'escacs Amposta, memorial "José Balagué"

Després de 4 intensos dies d'escacs, el Gran Mestre (GM) Alfonso Romero Holmes s'ha proclamat campió absolut en el primer Open Internacional d'escacs Amposta, memorial "José Balagué", amb 6 punts dels 7 possibles, només cedint dues taules.

 GM Alfonso Romero

La segona posició va ser per la Mestre Català Teodoro Asensio, el club d'escacs Moncada i Reixac, i el tercer lloc per al jugador romanès Razvan-Gabriel Iagar.

La classificació final del campionat va ser:




Els participants, un total de 50 jugadors, van destacar les comoditats i facilitats que ofereix l'Auditori Amposta, així com la seva satisfacció amb l'organització, i més sent la primera edició.

Vista general de la sala de joc

Entre els jugadors locals van destacar Joanen Ferré (11è classificat amb 4½ punts) que va assolir el trofeu del millor tram ELO FIDE 1849 o inferior, en Josep Ramos (18è classificat amb 4 punts) com a millor jugador local [els trofeus no eren acumulables] i Xavier Aloy (33è classificat amb 3 punts) com a millor jugador sub-16.

També cal destacar la presència en el torneig d'un jove jugador, Pablo Baquedano, del Club de Ajedrez Palacio de Pioneros de Saragossa, recent campió d'Espanya sub-12.


Pablo Baquedano meditant la seva següent jugada

En aquesta ocasió el jove aragonès va assolir el trofeu de sotscampió sub-12, just per darrere d'un altre aragonès que va destacar pel seu joc atrevit: Daniel Arjol, del Club de Ajedrez Stadium Casablanca, campió sub-12 en l'Open Internacional d'escacs Amposta. Curiosament, els sub-12 van fer millor paper que els jugadors sub-16.

Podeu consultar els resultats en el següent enllaç de Chess-Results:



La clausura va comptar amb la presència de l'Alcalde d'Amposta, el Sr. Manel Ferré, i del regidor d'esports, el Sr. Paco Paz, així com amb una familiar del Sr. José Balagué, pel que es va recordar i explicar perquè s'ha dedicat el torneig a un dels millors jugadors del Club Escacs Amposta de tots els temps, ja que el Sr. Balagué sempre va oferir partida a tothom i va competir activament amb el club durant més de tres dècades.

Una vegada finalitzat el torneig s'ha d'agrair de nou l'ajut dels patrocinadors, a l'Ajuntament d'Amposta i a la regidoria d'esports, als jugadors del Club Escacs Amposta que han competit i/o col·laborat en l'organització i a tots els participants en aquest primer open. A tots ells, el Club Escacs Amposta els transmet el desig de tornar a veure'ls l'any 2015, en la 2a edició del torneig.


_______________________

Fotògraf: Miquel Rius

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada