dimarts, 22 de juliol del 2014

L'open internacional d'escacs Amposta, tot a punt per començar

Demà a n'aquesta hora es tancaran les inscripcions per a la primera edició de l'Open Internacional d'escacs Amposta, memorial "José Balagué".

Tot indica que la participació rondarà els 50 participants i, si bé el torneig estava preparat per assolir 120 jugadors, la xifra d'inscrits si s'aprova molt als que havíem calculat per al primer esdeveniment d'aquesta envergadura que organitzava el Club Escacs Amposta (per als més curiosos us direm que calculàvem una seixantena d'escaquistes). Per aquesta raó, tot i no assolir els objectius inicials, si que ens podem donar per satisfets.

Malgrat fa més d'un any que estem preparant el torneig, no s'han pogut evitar alguns problemes logístics de darrera hora. Tot i això, hi estem treballant molt a sobre i buscant alternatives si, malauradament, no es poden solucionar. Esperem que tot es pugui arranjar i vaig tot bé.



En el primer memorial "José Balagué" contarem amb la presència de dos jugadors professionals i de prestigi, amb el títol de Gran Mestres, com són el GM Alfonso Romero Holmes (entrenador de diverses seleccions d'escacs i editor de llibres d'escacs entre d'altres) i el GM Herminio Herraiz Hidalgo (entrenador i jugador de la selecció espanyola d'escacs entre d'altres). Però a més també tindrem la presència de excel·lents jugadors vinguts de Barcelona, Tarragona, Reus, de l'Aragó i de València, així com de les nostres contrades, les Terres de l'Ebre i el Maestrat. El Club Escacs Amposta agraeix a tots els inscrits la seva participació en el nostre modest torneig. 


Els premis previstos són:

PREMIS PER CLASSIFICACIÓ

 1r classificat 400 euros i trofeu 

2n classificat 250 euros i trofeu 

3r classificat 125 euros i trofeu 

4t classificat 50 euros 
5é classificat 50 euros 
6é classificat 50 euros 

7é classificat 45 euros 
8é classificat 45 euros 
9é classificat 45 euros 
10é classificat 45 euros 


PREMIS ESPECÍFICS

1r classificat local Trofeu 

1r classificat Maestrat Trofeu 

1r classificat Terres de l’Ebre Trofeu 

1r classificat femení Trofeu 

 1r classificat veterà Trofeu 

3 millors classificats Sub16 Trofeu 

3 millors classificats Sub12 Trofeu 


PREMIS PER TRAMS (ELO FIDE) 

1r classificat ELO 2000-2149 30 euros i trofeu 

1r classificat ELO 1850-1999 30 euros i trofeu 

1r classificat ELO 1849 o inferior/ sense ELO 30 euros i trofeu

Cal tenir amb compte que cap participant podrà repetir premi (consultar les bases) ja que no són acumulables. Els premis econòmics tindran la retenció de l'IRPF que correspongui en cada cas.


Finalment (ja que hi havia dubtes) si que es concediran byes durant l'open. Es concediran 2 byes (descansos) optatius, és a dir, cada jugador té dret a descansar dues vegades. S’obtindrà 0,5 punt per cada bye. Els byes de les dues ultimes rondes (6a i 7a) seran de 0 punts. Els byes s’hauran de sol·licitar a l’àrbitre principal abans de la finalització de la ronda prèvia a la qual es vol descansar i fent-t’ho constar per escrit en l’imprès corresponent; si el bye és per a la primera ronda s’haurà de comunicar per escrit a l’organització en el moment de la inscripció (club.escacs.amposta@gmail.com).  

Esperem i desitgem gaudiu d'unes agradables partides d'escacs i de la nostra ciutat. Ens veiem aquest dijous a les 10:00!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada