dilluns, 4 de març del 2019

Crònica ronda 7: Amposta 3 - Reus Deportiu 7

AMPOSTA 3 - 7 REUS DEPORTIU
Per Josep Sánchez Mayor

Amb 6 jugadors per sota dels 1886 punts Elo ens enfrontàvem contra el Reus Deportiu en un matx molt desigual. 

El Reus Deportiu que juga amb un altre lliga, perquè la diferencia dels seus elevadíssims elos amb els nostres és tan brutal que ens sobrepassaven (menys en el primer tauler) entre 200 i 300 punts, justifica que sigui punter en la classificació i apunta directe cap a la Primera Divisió. 


El matx es presentava espès com el dia a primera hora, amb una boira tan intensa que trobar un raig de sol era gairebé impossible. Alguna veu clamava perquè la boira desviés als cotxes del Reus Deportiu cap a un destí incert, però aviat va escampar i afortunadament per ells van arribar puntuals sense angoixes, i per nosaltres, perquè podíem gaudir de l'experiència de jugar contra un gran equip, on els nostres jugadors més novells podien reforçar la seva confiança i coneixements de cara al futur.


Al final vam assolir 3 punts, lluitats i molt merescuts, que poden valer el seu pes en or per un possible desempat final per evitar el descens directe i, qui sap, guanyar la possibilitat de la promoció...


PARTIDES:

Stefan Djuric. Taules
Disfressat d'autèntic GM. Obertura exprés, quinze jugades teòriques i taules de GM que no sé si a la fi, es va en pana dir el seu contrincant, perquè se li va fer el matí molt llarg.


Josep Chavarria. Taules
Lluita de gladiadors, i els dos amb xarxa donant voltes i voltes però sense entrar a matar.
Al final taules perquè les dues xarxes van quedar desgastades i no tenien més recursos.


Joanen Ferré. Taules
Un altre bona partida de Joanen en la que va anul·lar les iniciatives d'un referent en els escacs tarragonins. Joanen continua amb la ratxa d'imbatibilitat, i demostra ser un bastió important dins l'equip.


Agustí Luna. Taules
Un altre que va vindre disfressat del seu preferit Iron Man. Un cop més va portar de cap al seu contrari amb un plantejament molt sòlid, sense ranures ni possibilitats de donar cap opció a un altre dels "cocos" del Reus. Igual que Joanen, també demostra ser un pilar important, defensant la imbatibilitat i rivalitzant amb ell a veure qui arriba més lluny. Bravo per aquesta "rivalitat" que a més beneficia a l'equip.


Xavier Aloy. Derrota
El seu contrincant que el superava "només" en 327 punts d'Elo, ni de bon tros imaginava les dificultats que tindria per dominar una partida que Xavi sense tremolar-li el pols, la va tindre quasi sempre controlada i millor. Quan semblava que al Xavi se li posava la partida de cara, per la dinamització de les seves peces, i per la manca de temps que patia el seu contrari, aquest va provocar una greu errada, que Xavi va pagar amb la derrota.


Albert Jovaní. Derrota
El seu error va ser pecar d'excés de confiança davant un rival que li superava en Elo 341 punts. Va jugar de memòria com si tingués pressa, mentre que el contrari molt reflexiu, va esperar l'errada que no va trigar en arribar per les preses del novell.
La part positiva és que malgrat tot, Jovaní demostra bon nivell, i que quan serení els seus ímpetus o nervis, es transformarà amb un jugador difícil de batre.

Joan Pujol. Derrota
Al contrari de Jovaní, un Pujol molt reflexiu i concentrat va portar la partida al seu terreny davant un rival molt experimentat que li superava també en Elo "només" 364 punts. En un moment donat, quan la partida s'havia simplificat i la igualtat era patén, el seu rival buscant recursos on no hi havia, va ficar una trampa que Joan no previngut va caure i el mat va ser inapel·lable. Desenllaç rigorós i també injust per la bona partida de Joan.

Carlos Verge. Derrota
Partida molt sòlida amb negres davant el mestre Regué que anava a totes.
Quan semblava que Regué no trobava la manera d'explotar l'enroc d'en Carles, la pressió patida li va ennuvolar les idees per trobar els recursos pertinents per salvar l'embat, i un Regué inspirat no va desaprofitar l'oportunitat.


Xijunjie Zhao. Taules
Bona partida de Xijunjie en blanques portant la iniciativa i aconseguint un avantatge d'espai important, que culminaria amb el guany d'un peó.
Amb molta partida per davant, i contra un jugador que li superava en 301 punts d'Elo però que s'hi estava esgotant de temps, li proposa taules, i aquell amb dubtes de si podia ser Son Goku disfressat, o un parent seu, accepta.

Aleix Valmaña. Taules
Segona intervenció d'Àlex en el primer equip en la que ha tornat a demostrar les bones impressions donades el primer dia. Altre cop amb negres, li va plantar cara al seu contrincant, demostrant-li que anava a totes.
Quan la partida semblava que no donava més de si, sacrifica una peça per tres peons i forta iniciativa que dóna peu a amenaces importants, i que obliga al contrari a controlar els embats. En ple ball de bastons en una posició incerta, es proposen taules que els dos accepten en bon grau.



L'equip, tot i perden, ha tret un resultat molt digne. I en aquesta recta final està demostrant un nivell, una harmonia, i un compromís que potser li va faltar les primeres rondes, en que potser pels dubtes, el calendari i la sort, van influir en la manca de confiança en les pròpies possibilitats.

Després dels resultats d'avui, es va clarificant la classificació i seguim en una situació límit que ens obliga a anar a guanyar al Cambrils en la propera ronda.
Un altre "matx-ball" que hem de salvar per mantenir les possibilitats de continuar un any més en aquesta Segona Divisió.


A part de guanyar necessitarem alguna carambola, ja que després rebrem al Vilafranca que es jugarà l'ascens amb nosaltres, i si aleshores no puntuéssim, ens podria condemnar.

Davant d'aquesta situació, no ens queda altre que mantenir la fe fins al final.


SORT I FORÇA!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada